Teknoloji

iPhone 14 serisinin kalıpları tasarım hakkındaki iddiaları destekliyor

iphone 14

iPhone 14 serisiyle ilgili haber, sızıntı ve dedikodulara yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu paylaşımların en yenisi ShrimpApplePro rumuzlu duyumcudan geldi. Söz konusu paylaşımda serinin üyelerine ait kalıplar görülüyor. Kalıpların üstündeki etiketlerde ise cihazların adı ve ekran büyüklükleri yazıyor.

Apple’ın iPhone 14 serisinde Mini modele yer vermeyeceğine dair haberler çok uzun süre önce gündeme gelmişti. Şirketten bir açıklama gelmese de, Mini’nin yerini Max versiyonun almasına kesin gözüyle bakılıyor. Son sızıntı da bu beklentiyi destekliyor.

Görselde iki adet 6.1 inç, iki adet de 6.7 cihaz kalıbı görülüyor. 6.1 inç cihazların iPhone 14 ve Pro versiyon, 6.7 inç cihazların ise Max ve Pro Max olduğunu tahmin etmek pek zor olmuyor.

Göze çarpan bir diğer nokta ise Pro ve Pro Max modellerinde kamera çıkıntılarının büyümesi oluyor. Bu büyümenin sinyali daha önce Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo tarafından da verilmişti. Kuo, Apple’ın yeni Pro ve Pro Max telefonlarının seleflerine kıyasla yüzde 25 ila 35 daha büyük kamera çıkıntılarına sahip olacağını belirtmişti.

Apple’ın bu yıl iPhone’ların ana kamera çözünürlüğünü artırması da beklentiler arasında yer alıyor. Uzun süredir 12 megapiksel ana kameralara yer veren Apple’ın kamera çözünürlüğünü 48 megapiksele çıkaracağı söyleniyor. Bu değişikliğin sadece Pro ve Pro Max’te yapılması da ihtimaller arasında sayılıyor.

iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde çentikli ekranın yerini hem yuvarlak hem de kapsül şeklinde delikli bir ekranın almasına da kesin gözüyle bakılıyor. Pro olmayan modellerin ise mevcut ekran tasarımını koruması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER