Teknoloji

iPhone 14 Max dedikoduları yeniden alevlendi

iphone 14 max

Apple’ın geçtiğimiz yıl çıkarttığı iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro Max’ten daha az satmıştı. Bu da akıllara mini iPhone’un geleceği ile ilgili bazı sorular getirmişti. Bu yıl iPhone 13 mini karşımıza çıksa da, iPhone 14 serisiyle birlikte bu durumun değişebileceğine dair iddialar gündeme gelmişti. Apple’ın iPhone 14 serisinde mini model yerine iPhone 14 Max isimli bir seçenek sunabileceği belirtilmişti.

Apple’ın mini versiyon yerine standart modelin daha büyük ekranlı bir versiyonunu sunması daha mantıklı görünüyor. Kamerada Pro versiyondaki yetenekler olmasa bile, daha uygun fiyata büyük ekran deneyimi pek çok kişi için cezbedici olabilir.

iPhone 14’ün Max versiyonuna dair dedikodular yine alevlenmiş durumda. iPhone 13 serisi yeni piyasaya çıksa da, iPhone 14 serisiyle ilgili öngörüler ve dedikodular şimdiden etrafta dolaşıyor. Konuşulanlar arasında iPhone 14’ün Max versiyonu da önemli bir yer tutuyor. Ünlü duyumcu Jon Prosser de aşağıdaki videosunda iPhone 14 Max’ten bahsediyor.

Apple’ın bu modelde Pro Max versiyonda olduğu gibi 6.7 inç bir ekrana yer vermesi, ancak bileşenlerin standart iPhone 14’le aynı olması bekleniyor. Bu noktada şirketin gelecek yıl tüm modellerinde 120 Hz LTPO OLED ekran kullanacağının söylendiğini belirtmekte fayda var.

Peki bu durum mini iPhone’ların sonunun geldiğini mi gösteriyor? Üst segment bir cihaz olarak bir daha mini bir iPhone göremeyebiliriz. Ancak Apple’ın 6 inç iPhone çıkarmaya devam etme ihtimali oldukça kuvvetli. Şirketin yeni bir SE modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor. Buna ek olarak, 2020 model iPhone SE de mini versiyona benzer boyutlara sahip. Apple’ın ekran çerçevesini küçültmesi durumunda, yeni iPhone SE’nin mini versiyonun boşluğunu tam anlamıyla doldurması mümkün olabilir. Bu cihaz en yeni işlemci ve en güçlü kamerayı barındırmayabilir. Yine de, uygun fiyatı sayesinde hatırı sayılır bir kitleye ulaşabilir.

iPhone 14 serisinde tek yenilik Max versiyon olmayacağa benziyor. Apple’ın gelecek yıl çıkaracağı iPhone’larda tasarımda belirgin değişiklikler yapması bekleniyor. Şirketin ekran çentiğinden vazgeçebileceği ve parmak izi tarayıcısını güç butonuna yerleştirebileceği söylentiler arasında yer alıyor. Ancak şu an için bu tarz iddialara biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. iPhone 14 Max ise önümüzdeki dönemde de konuşulmaya devam edeceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER