Teknoloji

iPhone 14’ün Uydu ile Acil SOS özelliği Avrupa’da

iphone 14 acil sos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Uydu ile iPhone 14 Acil SOS özelliğini daha önce söz verdiği gibi Almanya, Fransa, İngiltere ve İrlanda’da kullanıma sundu. Böylelikle ilk başta ABD ve Kanada’da kullanılabilen özelliğin Avrupa açılımı da başlamış oldu.

Yeni iPhone’ların yerleşik uydu bağlantısı özelliği sayesinde kullanıcılar hücresel bağlantı sinyalinin olmadığı yerlerde bile Acil SOS mesajları gönderebiliyor. Desteklenen ülkelerde iOS 16.1 yüklü tüm iPhone 14’lerde kullanılabilen bu özellik için ilk iki yıl boyunca ücret ödenmeyecek.

Avrupa Acil Servis Numarası Birliği CEO’su Gary Machado, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu özellik daha fazla kişinin şebeke olmayan yerlerde acil durumlarda 112’ye ulaşmasını mümkün hâle getiriyor. Böylelikle çok fazla hayatın kurtulacağı ve ilk yardım ekiplerine ciddi bir katkı sunulacağı söylenebilir.”

Uydu ile Acil SOS özelliğini çalıştırmak için güç ve ses kontrol tuşlarına uzun basmak veya güç butonuna hızlıca beş kez basmak gerekiyor. Ardından arayüz kullanıcıları en iyi sinyalin alınacağı konuma yönlendiriyor. Bağlantı sağlandıktan sonra ilk yardım ekipleriyle bir mesaj ekranı açılıyor ve telefon kullanıcının konum bilgisini ekiplere aktarıyor. Her şey yolunda giderse kullanıcıya mesajının ulaştığı ve yerinden ayrılmaması gereken bir bildirim gönderiliyor.

Apple Uydu ile iPhone 14 Acil SOS özelliği için demo imkanı sunuyor

Apple uydu destekli iPhone 14 Acil SOS özelliğinin ihtiyaç duyulduğunda hızlıca kullanılması için bir demo seçeneği de sunuyor. Şirketten yapılan açıklamada, 2023’te desteğin kapsamının genişleyeceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER