Manşetler

iPhone 13 ve iPhone 13 mini tanıtıldı: Daha küçük çentikli ekran, A15 Bionic işlemci

iphone 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 13 tanıtıldı. Apple’ın 2021 model akıllı telefonu, daha önceki dedikoduları destekler biçimde daha küçük boyutlu çentiğe sahip bir ekranla geliyor. Apple, çentiğin yüzde 20 oranında küçültüldüğünü belirtiyor. Ayrıca önde seramik kalkanlı camla daha yüksek koruma sağlanıyor. IP68 suya dayanıklılık özelliği de başlıca özellikler arasında bulunuyor.

iPhone 13 mini ve iPhone 13’ün ekran büyüklükleri sırasıyla 5.4 inç ve 6.1 inç ile aynı şekilde korunuyor. Ancak ekran özellikleri geliştirilmiş, yüzde 28 oranında daha yüksek parlaklığın varlığı söz konusu. 800 nit tipik değerin yanında 1200 nit tepe parlaklık değeri sunuluyor. Bu sayede Dolby Vision, HDR10 ve HLG içerikler destekleniyor. Apple, özelleştirilmiş bir OLED teknolojisi kullandığının altını çiziyor.

iPhone 13 ve 13 mini’de Apple A15 Bionic işlemci çalışıyor. 5nm tabanlı ve 6 çekirdekli CPU barındıran bu işlemci iki yüksek performans ve dört verimlilik çekirdeğine sahip. Apple, bu işlemcinin rekabette yüzde 50 oranında daha fazla hız ile önde olduğunu söylüyor. Grafik tarafında da yüzde 30 oranında daha yüksek hızın varlığı söz konusu. 5G desteği de daha önceki nesilde olduğu gibi var olan özelliklerden bir tanesi. Apple, iPhone 13 ve 13 mini ile daha fazla bölgede, daha fazla frekans bandının desteklendiğini belirtiyor.

Pil tarafına geldiğimizde Apple, iPhone 13’ün iPhone 12’den 2.5 saat daha uzun pil ömrüne sahip olduğunu söylüyor. iPhone 13 mini ise 12 mini’den 1.5 saat daha uzun pil ömrü sunuyor. MagSafe tarafında da Bul özellikli yeni bir cüzdan kılıf var.

iPhone 13’ün arkasında yine 12 megapiksel çözünürlüklü kameralar var. Kameraların çözünürlükleri aynı tutulsa da, nitelikleri iyileştirilmeye devam ediyor. Apple’ın belirttiğine göre, 12 megapiksel geniş açılı kamera yeni 1.7 mikron ile yüzde 47 oranında daha fazla ışık topluyor. f/1.6 diyafram, 7 elemanlı lens, yüzde 100 Focus Pikselleri gibi özellikleri mevcut. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ise f/2.4 diyafram, 13mm odak uzunluğu, 5 elemanlı lens ve 120 derece görüş açısı gibi özellikleri barındırıyor.

Apple, yeni iPhone 13 serisinde “sinematik mod” olarak adlandırdığı yeni bir video modu getiriyor. Bu modu Portre modunun videoya uyarlanmış hâli olarak nitelendirebiliriz. Öte yandan her iki kamerada da gece modu destekleniyor. Saniyede 60 kare hızında 4K HDR video kaydı da diğer özellikler arasında bulunuyor.

Apple iPhone 13 ve 13 mini yurt dışı fiyatları hakkında da bilgi verdi. Bu telefonlar sırasıyla 799 dolar ve 699 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Detaylar geliyor…

İLGİLİ HABERLER