Teknoloji

iPhone 12 serisinin tanıtımının yakın olduğuna dair yeni ipuçları

iphone 12 serisi tanıtım tarihi

Apple’ın önümüzdeki haftalarda iPhone 12 serisini tanıtması bekleniyor. 13 Ekim bu yılki en olası iPhone etkinliği tarihi gibi görünüyor. Yeni tip koronavirüs pandemisi, yeni modellerin gelişimini etkiledi ve Apple birkaç ay önce, yeni telefonların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi  eylül ayının ortalarından itibaren dünya çapında satışa çıkmayacağı bilgisini paylaşmıştı.

Apple, iki hafta önce yeni Apple Watch modellerine, yeni iPad’lere ve yeni aboneliklere odaklanan sanal bir basın etkinliği düzenledi. Apple, etkinlik sırasında iPhone 12’den bahsetmedi, ancak yaklaşmakta olan dört akıllı telefonu çalıştıracak A14 Bionic işlemcisini tanıtmıştı.

Eylül neredeyse bitmek üzere, bu durumda şirket yakında iPhone basın toplantısı tarihini açıklamayacaktır. Yeni bir haber iPhone 12’nin, normalde büyük ülke pazarlarının yer aldığı ilk dalganın bir parçası olmayan büyük bir ülkede ekim ayı sonunda piyasaya sürülebileceğini gösteriyor. Bu, iPhone 12 lansman etkinliğinin yakında olduğunun bir başka göstergesi sayılabilir.

Apple planlarından haberdar olan kaynaklar The Korea Herald yayın organına, Apple’ın iPhone 12 serisini Güney Kore’de normal programından daha önce piyasaya sürmesinin beklendiğini söyledi. Habere göre Apple, pazarda daha fazla 5G kullanıcısını kendisine çekmek istiyor.

Kaynaklar belirli bir piyasaya çıkış tarihinden bahsetmiyor, ancak Apple’ın iPhone 12’yi eylül sonunda ya da kasım ayı başında satışa sürmeyi planladığını öne sürüyor. Bu, dünya çapında yeni akıllı telefon serisinin çıkış tarihi ile aynı zamana denk gelebilir. Apple, iPhone 12’yi 13 Ekim’de tanıtırsa, telefon 23 Ekim tarihinde mağazalara girebilir.

The Korea Herald, Apple’ın iPhone’ları normalde Güney Kore’de ABD, Avrupa ve diğer büyük ülkelerden yaklaşık bir ay sonra piyasaya sürdüğüne dikkat çekiyor. iPhone 12, Apple için önemli bir strateji değişikliğine işaret ediyor. Bu durumla ilgili olarak dillendirilen diğer bir açıklama ise, küresel çapta piyasaya çıkışın şimdiden geciktirildiği ve bu nedenle Güney Kore’de piyasaya çıkış da beklenenden erken görünebilir.

Ayrıca haberde Apple’ın bu sonbaharda dört yeni iPhone modeli piyasaya sürmesinin beklendiği belirtiliyor. Ancak başlangıçta Güney Kore’de hangi yeni telefon sürümlerinin satışa sunulacağından bahsedilmiyor. Apple’ın ekim ayında iki iPhone 12 sürümünü satışa sunması ve kalan ikisini de birkaç hafta sonra piyasaya sürmesi bekleniyor.

The Korea Herald, Apple’ın bu yıl Güney Kore’ye odaklanması için olası bir açıklama sunuyor. iPhone 12 Pro Max’in, mevcut Samsung ve LG markalı 5G telefonlarının hiçbirinde sahip olmadığı bir özellik olan 28GHz yüksek frekanslı 5G bandını desteklemesi bekleniyor. Güney Kore, 5G ağlarını açan ilk ülke oldu ve Samsung, geçen yıl bir 5G telefonunu bu ülkede satışa sunan ilk üreticilerden biri olmuştu.

Ekim ayında hangi iPhone 12 sürümlerinin piyasaya çıkacağı konusunda bir fikir birliği yok, ancak tüm haberler en üst seviyede olacak iPhone 12 Pro Max’in kasım ayına erteleneceği konusunda hemfikir görünüyor.

iPhone 12 serisi Türkiye’ye ne zaman gelecek?

iPhone 12 serisinin Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili de herhangi bir ipucu yok. Ancak son zamanlarda Apple’ın yeni telefonları Türkiye’de, ilk dalgadan yaklaşık bir ile bir buçuk ay gibi bir süreden sonra satmaya başladığını düşünecek olursak, yeni serinin ilk modellerini kasım ayının ikinci yarısından itibaren beklemek mantıklı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER