Teknoloji

iPhone 12 serisi fotoğrafları resmi tanıtımdan önce ortaya çıktı

iphone 12
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple 2-3 saat içinde yeni iPhone’larını tanıtmış olacak. Ancak resmi duyuruyu bekleyecek kadar sabrı kalmayanlar için bu dört telefonun neye benzediğinin belli olduğunu söyleyelim. Popüler telefon sızıntı kaynaklarından Evan Blass, dört modelin adını ve fotoğraflarını paylaştı.

Blass, Apple’ın dört yeni iPhone 12 modelinin ürün fotoğraflarını paylaştı. Ayrıca bu telefonların iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max olarak adlarını taşıyacağını da söyledi.

Ne yazık ki, Blass’ın paylaştığı fotoğraflarda sadece cihazların önleri ve arkaları birlikte görünüyor. Bu nedenle cihazın gerçekten söylendiği gibi iPhone 4’ün düz kenar tasarımına sahip olup olmayacağını şu an için bilmiyoruz. Yine de, fotoğraflar lansman öncesinde iyi fikir veriyor.

Yeni sızıntılar, iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max’e yeni gelecek mavi renk de (geçen yılın “gece yarısı yeşili” tonunun yerini alıyor) dahil olmak üzere çıkışına çok az kalan telefonlarla ilgili çeşitli ayrıntıları da doğruluyor. Koyu gri, beyaz ve altın rengi seçenekleri bulunacak. Aynı zamanda resimler, her iki cihazda da yer alacak yeni LIDAR sensörüne şimdiye kadarki en iyi bakışı atmayı sağlıyor. Bu sensör sağ kameranın altındaki koyu halka olarak görülüyor.

Ayrıca sızıntılar benzer bir lacivert rengin hem iPhone 12 mini hem de iPhone 12’de mevcut olacağını doğruluyor. Bu renk seçeneği Apple’ın iPhone 11 ile sunduğu açık mor rengin yerini alacak. Her zaman ki siyah, beyaz, yeşil ve Project Red seçenekleri var olmayı sürdürecek.

iPhone 12 mini ile uzun zaman sonra çok küçük bir iPhone

iphone 12 mini
iPhone 12 mini

Son olarak sızıntı, Apple’ın 4.7 inçlik iPhone 6’sının gövdesinden (iPhone SE 2020 de bu gövdeyi kullanıyor) bile daha küçük olan ve iPhone 5’ten bu yana herhangi bir iPhone’a göre en küçük tasarımı sunacağı söylenen 5,4 inçlik iPhone 12 mini’ye düzgün bir bakış imkanı sunuyor. Maalesef sızıntılar henüz iyi bir karşılaştırma imkanı verecek ölçekten yoksun olsa da, telefon kesinlikle standart iPhone 12’den daha küçük görünüyor.

Apple iPhone 12 etkinliği saat 20.00’de başlıyor. Etkinliği Teknoblog.com’dan, Twitter’da @teknoblog hesabından takip edebilirsiniz. Ayrıca saat 22.00’de etkinlikten hemen sonra özel bir yayınımız olacak. O yayını da buradan izleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER