Teknoloji

iPhone 12 Pro Max’in pil kapasitesi ortaya çıktı

iphone 12 pro max 13

Uzun süredir merakla beklenen iPhone 12 serisi geçtiğimiz hafta resmiyet kazanmıştı. Apple ilk günden bu yana iPhone modellerinin RAM ve pil kapasiteleri gibi bilgileri doğrudan açıklamıyor. Ancak benchmark testleri veya resmi belgeler sayesinde bu konuda fikir sahibi olmak mümkün oluyor. Kasım ayında satışa sunulacak iPhone 12 Pro Max hakkındaki önemli bir bilgi de yine bu şekilde gün yüzüne çıktı.

Çin’in akıllı telefon sertifika kurulu TENAA’nın veri tabanı, henüz satışa sunulmamış telefonlar hakkında önemli bilgiler edinmeyi mümkün kılıyor. Buradaki verilere göre, iPhone 12 serisinin en büyük üyesine ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3687 mAh kapasiteli bir pil veriyor.

Geçtiğimiz yıl çıkan iPhone 11 Pro Max’te 3969 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu da iPhone 12 Pro Max’te selefine kıyasla daha küçük bir pilin tercih edildiğini gösteriyor. Akıllı telefonda 6 GB RAM’in bulunduğu da yine TENAA veri tabanında görülüyor.

Diğer iPhone 12 modellerinin pil kapasitesi ise Vodafone Hollanda’nın internet sitesi sayesinde ortaya çıktı. iPhone 12 ve 12 Pro’da 2815 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Serinin en küçüğü iPhone 12’ye ise ihtiyaç duyduğu enerjiyi 2227 mAh kapasiteli pi veriyor.

Rakamlarda küçülme olsa da; Apple, iPhone 12 serisinin pil ömrünün geçtiğimiz yıldan farklı olmadığını savunuyor. A14 işlemcinin verimliliği daha yüksek olsa da, ilk incelemelerde iPhone 12 ve 12 Pro’nun pil ömrünün iPhone 11 Pro kadar yüksek olmadığı belirtilmişti. iPhone 12 mini ve Pro Max modellerinin pil performansı hakkında fikir edinmek içinse incelemeleri beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER