Teknoloji

iPhone 12 Pro için yeni bir ekran iddiası

iphone 11 pro max inceleme 12

Apple’ın iPhone 12 Pro modellerinde 120Hz yenileme hızına sahip ProMotion ekrana yer verebileceği belirtilmişti. Ancak analist Ross Young’a göre, böyle bir durum pek ihtimal dahilinde görünmüyor.

Young, Apple’ın ProMotion ekran teknolojisini telefonlarında kullanmaya 2021 itibarıyla başlayacağını belirtti. ProMotion teknolojisinde ekranın kare gösterim hızı oynatılan içeriğe göre otomatik olarak değişiyor. Cupertino merkezli şirketin iPad Pro‘da kullandığı bu teknoloji, ekranı daha dinamik bir deneyime uygun hâle getiriyor.

Young, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kaynaklarından Apple’ın iPhone 12’de, özellikle de Pro modellerde, 120Hz ekrana yer vereceğine dair bir işaret almadığını belirtti. Analist, kaynaklarının 120Hz ekranlı iPhone’lar için 2021’i işaret ettiğini öne sürdü.

Daha önce pek çok ünlü duyumcu, Apple’ın iPhone 12 serisinde 120Hz ProMotion ekranlara geçiş yapacağını iddia etmişti. Dolayısıyla ekranlar konusunda uzmanlaşmış bir analist olan Young’un paylaşımı kafa karıştırıyor. Young, Apple’ın pil ömrü kaynaklı endişeler nedeniyle böyle bir tercih yaptığını iddia ediyor.

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro, önümüzdeki haftalar ve aylarda da teknoloji dünyasını bir hayli meşgul edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER