Teknoloji

iPhone 11 gelenek ve yeniliği bir arada sunacak

iphone 11

Apple‘ın yeni iPhone‘larını eylül ayında tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, şirket iPhone 11 adı altında üç farklı modeli kullanıcıların karşısına çıkaracak. Apple, bu üç telefonda da yıllardır kullandığı Lightning konvektöründen vazgeçmeyecek. Kısacası Lightning konusunda Cupertino merkezli şirket gelenekçi yönüne tutunacak gibi görünüyor.

Ancak diğer konularda Apple’ın daha yenilikçi bir tavır izleyeceği söylenebilir. Yeni telefonların Apple’ın yeni A13 yonga setini taşıyacağı ve yenilenmiş Taptic Engine ile birlikte geleceği de 9to5Mac’in haberinde dikkat çeken noktalar arasında bulunuyor. Yenilenen Taptic Engine’in ne gibi özellikler sunacağı şu an için bilinmiyor. Ancak artık miadını doldurduğu düşünülen 3D Touch’a karşı bir alternatifin sunulması şaşırtıcı olmayacaktır.

Şimdiye kadar çıkan iPhone 11 haberlerinin büyük kısmının merkezinde kamera bulunuyordu. Apple’ın OLED ekranlı modellerde üç arka kameraya yer vermesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. 9to5Mac’in haberi de bu yöndeki iddiaları destekliyor. Buna ek olarak, sisteme eklenen yeni parçanın geniş açılı lens olduğu ifade ediliyor.

Söz konusu yeni kameranın Smart Frame (Akıllı Çerçeve) özelliğini de beraberinde getireceği söyleniyor. Bu özellik sayesinde kameranın çerçevenin dışındaki alandan da görüntü alacağı; kullanıcıların da perspektif ve çerçeve ayarını çekim sonrasında yapabileceği belirtiliyor. iPhone 11’in ön kamerasının ise 120 fps’de ağır çekim video kayıt yeteneğine kavuşacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Apple’ın iPhone 11 serisinde hâlihazırda iPhone Xs, Xs Max ve Xr modellerindeki ekran çözünürlüklerini koruması bekleniyor. Yeni modeller, mevcut modellerin devamı niteliğinde olacağı için bu tercihe pek şaşırmamak gerekiyor. Önümüzdeki dönemde yeni iPhone’lara dair daha fazla haber duymak pek de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER