Manşetler

iPhone 11 Pro Max parçalarına ayrıldı, pille ilgili önemli detay açığa çıktı

apple iphone 11 pro max pil

iPhone 11 Pro Max için yapılan ilk resmi söküm işleminin videosu yayınlandı. YouTube’daki DChannel tarafından yayınlanan video en büyük ekranlı yepyeni iPhone’un içinde nelerin olduğunu açık biçimde görmemizi sağlıyor.

En ilginç nokta ise pil tarafında gizli. iPhone 11 Pro Max’te 15.04 vatsaatlik pil bulunurken, iPhone XS Max’in 12.06 vatsaatlik pilinden yüzde 25 kadar daha yüksek kapasiteli bir pil sunmuş oluyor. Anlıyoruz ki, yazılım optimizasyonları dışında, cihazın mükemmel derecede gelişen pil ömründe donanımın büyük katkısı bulunuyor.

Apple, iPhone 11 Pro Max’in iPhone XS Max’ten beş saat daha fazla pil ömrü sunacağını kaydetmişti. Bunun doğruluğunu test etmek kolay olmasa da, ilk çıkan iPhone 11 Pro Max incelemeleri de pil ömründe ne kadar ilerleme kaydedildiğini ortaya koyuyor. Pil tarafındaki kazanımların bir kısmı A13 Bionic yongaya da bağlı. Apple, bunun şimdiye kadar tasarladığı en yüksek güç verimliliğine sahip işlemci olduğunun da altını çiziyor.

Bu arada yeni cihazdaki pilin şekli de garip görünüyor. Çoğu zaman piller dikdörtgen prizma şeklinde tasarlanır. Ancak bu pildeki L şekilli yapı, Apple’ın içerideki boş kalan alanı mümkün olduğunca pille değerlendirmeye çalıştığını gösteriyor. iPhone XS Max’te de L şekilli pil vardı, ancak iki adet dikdörtgen prizma şekilli pilin L şeklinde bağlanmasıyla oluşturulmuştu. iPhone 11 Pro Max’in pili ise birleştirilerek L şekli verilmiş. Aynı zamanda daha kalın, bu da daha yüksek kapasite sunmasında etkili oluyor.

Söküm videosundan anladığımız kadarıyla, Apple iPhone 11 Pro Max’te, iPhone XS Max’te kullandığı L şekilli lojik devre kartı yerine daha küçük ve dikdörtgen şekilli bir birime geçiyor. Böylelikle daha büyük boyutlu pil ve diğer bileşenlere yer açıyor. Bu sayede diğer bileşenlere de daha yakından bakış atma fırsatını elde ediyoruz. Üç adet arka kamera ve önde yer alan Face ID donanımlı TrueDepth modülü de görülebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER