Teknoloji

Ünlü yönetmenlerden iPhone 11 Pro ile çekilen kısa filmler

iphone 11 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iPhone’larının kamera performansını anlatırken ünlü yönetmenlerle birlikte çalışmayı seviyor. Bu kural, bu yıl da değişmemiş gibi görünüyor. Apple, iPhone 11 Pro ve Pro Max ile birlikte sunduğu kameraların yeteneklerini anlatmak için de tanınmış yönetmenlerin kapısını çaldı.

Bu yönetmenlerden ilki, Star Wars serisinde de iki filmin yönetmenliğini üstlenen Rian Johnson. Diğeri ise The Adjustment Bureau (Kader Ajanları) filmiyle tanınan George Nolfi. Her iki yönetmen de iPhone 11 Pro’yu kullanarak, oldukça kısa ancak etkileyici, görüntüler yakaladı. Filmler, yönetmenlerin kendi Vimeo hesaplarından yayınlandı.

Apple, yönetmenlerle daha önce benzer, hatta daha kapsamlı çalışmalar yapmıştı. Steven Soderbergh’in sadece iPhone 7 Plus kullanarak çektiği Unsane (Saplantı) isimli filmi, önemli film festivallerinde ve sinemalarda gösterilmişti. Film, dünya genelinde 14.2 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti.

Rian Johnson, günün birinde sadece iPhone kullanarak uzun metrajlı bir film çekme konusunda ise kararsız görünüyor. Soderbergh’in tarzıyla kendi tarzının daha farklı olduğunu söyleyen Johnson, yine de bu ihtimal için kapıyı kapatmadı.

iPhone 11 Pro Türkiye’de 18 Ekim’de satışa sunulacak

iPhone 11 Pro ile “Tough Crowd” isimli bir kısa film çeken George Nolfi ise deneyimini şu sözlerle anlatıyor: “Üç lensi bulunan ve bu lenslerden herhangi bir tanesini seçebildiğim bir telefonla çekim yapmak oldukça keyifliydi. Hibrit bir yapım sürecindeymiş gibi hissettim. Telefonun avantajları ile geleneksel film yapımının önemli kreatif unsurlarını bir arada kullanabildim.”

iPhone 11 Pro, 18 Ekim itibarıyla Türkiye’de satışa sunulacak. Telefonun Max versiyonu ile standart iPhone 11 de aynı tarihte raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER