Teknoloji

iPad’in tablet pazarındaki payı 2010’dan bu yana kaydedilen en düşük seviyeyi gördü

Akıllı telefon pazarında Google’ın mobil işletim sistemi Android’e karşı pazar payı bakımından geride kalan Apple, lideri olduğu tablet pazarında da kan kaybetmeye devam ediyor. Apple, her iki pazarda da kârlılıktaki liderliğini büyük bir farkla sürdürürken; ABI Research tarafından yapılan araştırmaya göre, şirketin küresel tablet sevkiyatındaki payı 2010’da iPad’in piyasaya çıkışından bu yana en düşük seviyeye geldi.

ABI’ın araştırmasına göre, Apple’ın tablet pazarındaki payı 2012’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 14’lük bir düşüşle yüzde 55’e geriledi. Daha önce Strategy Analytics tarafından yapılan bir araştırma da iPad’in pazar payında bir düşüş olduğunu göstermişti. ABI’ın araştırmasının sonuçlarına bakıldığında ise bu düşüşün temel sebebinin Android’in yükselişi olduğu görülüyor. Google’ın mobil işletim sisteminin tablet pazarındaki payı yüzde 44’e yükselmiş durumda.

Apple’ın yeni tableti iPad mini’nin trendi tersine çevirip çevirmeyeceği sorusu sorulurken, ABI analisti Jeff Orr bu durumdan pek de emin olmadığını belirtti. iPad mini’nin satışa çıkmasıyla Apple’ın 7 inç’lik tabletlerin önemini kabul ettiğini belirten Orr; şirketin fiyat, tasarım ve yenilik bakımından yılın en yüksek satışlarına ulaşılan dönemde gereken bitirici darbeyi vuramadığını ifade etti.

İlgili >> BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER