Manşetler

M2 işlemcili yeni nesil iPad Pro sonunda resmiyet kazandı

ipad pro m2

Apple bugün taşınabilirlik, çok yönlülük ve inanılmaz performansın mükemmel kombinasyonunu sunan, M2 çipe sahip yeni iPad Pro’yu duyurdu. iPad Pro M2 dünyanın en gelişmiş mobil ekranı, pro kameralar, Face ID, Thunderbolt ve dört hoparlörlü ses sisteminin yanı sıra Apple Pencil ile yepyeni dokunmadan algılama deneyimi ve süper hızlı kablosuz bağlantı özellikleriyle sunuluyor.

iPadOS 16’daki Sahne Yöneticisi, tam harici ekran desteği, masaüstü sınıfı uygulamalar ve Referans Modu gibi yeni özellikler, iPad’deki profesyonel iş akışlarını daha ileri boyutlara taşıyor. Gelişmiş donanımından ve iPadOS 16’dan güç alan iPad Pro, aynı türdeki diğer tüm aygıtlardan farklı olarak güçlü ve profesyonel uygulamalardan oluşan inanılmaz bir ekosisteme sahip. Yeni iPad Pro bugünden itibaren sipariş edilebiliyor ve 26 Ekim Çarşamba günü mağazalarda da satışa sunuluyor.

“Yeni nesil iPad Pro, iPad ile yapabildiklerinizin sınırlarını zorlayarak daha fazla güç, çok yönlülük ve taşınabilirlikle olağanüstü bir iPad deneyimi sunuyor.” diyen Apple Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “M2 çipten güç alan yeni iPad Pro inanılmaz bir performans sunuyor ve Apple Pencil ile yepyeni dokunmadan algılama deneyimi, ProRes video kayıt özelliği, süper hızlı kablosuz bağlantı ve iPadOS 16’nın güçlü özellikleri dahil en gelişmiş teknolojileri içeriyor. Onun gibi başka bir aygıt yok.”
Apple’ın yeni nesil M serisi çiplerinin ilki olan M2, sektör lideri güç verimliliği, birleşik bellek mimarisi ve özel teknolojilerle iPad Pro’nun çığır açan performansını ve yeteneklerini daha da ileri taşıyor.
ipad pro m2M2 çip, hem performans hem de verimlilik çekirdeklerinde yapılan geliştirmelerle M1’den yüzde 15’e kadar daha hızlı 8 çekirdekli CPU’ya ve en çok güç gerektiren kullanımlar için yüzde 35’e kadar daha hızlı grafik performansı sunan 10 çekirdekli GPU’ya sahip. 16 çekirdekli Neural Engine, CPU ve GPU’nun da yardımıyla M1’den yüzde 40 daha hızlı çalışarak saniyede 15,8 trilyon işlem gerçekleştiriyor ve yapay öğrenme görevlerinde iPad Pro’yu daha da güçlü kılıyor. M2 çip M1’den yüzde 50 daha fazla olan 100 GBps birleşik bellek bant genişliğinin yanı sıra 16 GB’a kadar hızlı birleşik bellek desteği sunuyor. Böylece multitasking yapmak ve büyük materyallerle çalışmak daha da akıcı hale geliyor.
M2 çipin performansı, devasa fotoğraf arşivlerini düzenleyen fotoğrafçılardan karmaşık 3D nesnelerle çalışan tasarımcılara, gelişmiş görüntüleme ve analiz araçlarını yanında taşıyan sağlık çalışanlarından en yoğun grafiklere sahip oyunları oynayan oyunculara kadar herkes için en zorlu iş akışlarında bile olağanüstü bir güç sağlıyor. M2 çipin gücü yeni media engine ve görüntü sinyali işlemcisinde de fark yaratıyor. Kullanıcılar şimdi gelişmiş kameraların da yardımıyla ilk kez ProRes video kaydedebiliyor ve ProRes çekimlerin kodunu 3 kat daha hızlı dönüştürebiliyorlar. Bu, içerik üreticilerinin sahada tek bir aygıtla sinema kalitesinde videolar çekebileceği, düzenleyebileceği ve yayınlayabileceği anlamına geliyor.
ipad pro m22. nesil Apple Pencil ile dokunmadan algılama özelliği, yeni iPad Pro ve iPadOS 16’dan güç alarak kullanıcılara ekranla etkileşim kurabilecekleri yepyeni bir boyut sağlıyor. Apple Pencil şimdi ekranın 12 mm üzerinden algılanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar bir işaretleme yapmadan önce işaretlemenin önizlemesini görerek daha hassas bir şekilde çizim yapabiliyorlar ve Apple Pencil ile yaptıkları her şey daha da kolaylaşıyor. Örneğin Karalama özelliği sayesinde, kalem ekrana yaklaştırıldığında metin alanları otomatik olarak genişliyor ve el yazısı daha hızlı şekilde metne dönüşüyor. Üçüncü taraf uygulamalar da bu yeni özellikten yararlanarak yepyeni işaretleme ve çizim deneyimleri sunabiliyorlar.
ipad pro m2Yeni iPad Pro, Wi-Fi 6E desteğiyle en hızlı Wi-Fi bağlantılarını destekliyor. Böylece hızlı bağlantıya ihtiyaç duyan kullanıcılar, zorlu iş akışlarını istedikleri yere götürebiliyorlar. İndirmeler saniyede 2.4 Gbps’ye varan hızlarla önceki nesilden 2 kat daha hızlı gerçekleşiyor. 5G (sub-6 GHz ve mmWave) özellikli Wi-Fi + Cellular modeller şimdi tüm dünyada daha da fazla 5G ağını destekliyor. Böylece kullanıcılar her yerde dosyalarına erişebiliyor, iş arkadaşlarıyla iletişim kurabiliyor ve verilerini anında yedekleyebiliyor.

ipad pro m211 inç ve 12.9 inç iPad Pro M2, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle ve 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB yapılandırma seçenekleriyle sunuluyor. 11 inç iPad Pro’nun Wi-Fi modeli 20.499 TL, Wi-Fi + Cellular modeli 23.999 TL başlangıç fiyatıyla; 12.9 inç iPad Pro’nun Wi-Fi modeli 28.499 TL, Wi-Fi + Cellular modeli 31.999 TL başlangıç fiyatıyla sunuluyor. Magic Keyboard siyah ve beyaz renk seçenekleriyle yeni 11 inç iPad Pro için 6.649 TL, yeni 12.9 inç iPad Pro için 7.599 TL fiyatla satışa sunuluyor ve 30’dan fazla dilde klavye yerleşimlerini destekliyor. Yeni iPad Pro için Smart Keyboard Folio, yeni 11 inç iPad Pro için 3.999 TL, yeni 12.9 inç iPad Pro için 4.509 TL fiyatla sunuluyor. Smart Folio siyah, beyaz ve okyanus mavisi renk seçenekleriyle yeni 11 inç iPad Pro için 1.899 TL, 12.9 inç iPad Pro için 2.399 TL fiyatla sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER