Manşetler

10.5 inç ekranlı iPad Pro resmiyet kazandı: Altı çekirdekli A10X işlemci ve yüzde 50 daha parlak ekran

ipad pro 10.5
Görsel: The Verge

Uzun süredir konuşulan 10.5 inç ekranlı iPad Pro, Apple’ın WWDC 2017 açılış etkinliğinde resmiyet kazandı. Altı çekirdekli A10X işlemci taşıyan tablette, 12 çekirdekli GPU bulunuyor. Yeni iPad Pro 10.5, 120 hz yenileme oranıyla HDR video desteği sunmasıyla dikkat çekiyor. Şirket, 12.9 inç ekranlı iPad Pro’yu da yeniledi.

Apple’dan yapılan açıklamada, yeni iPad Pro’nun yenileme oranının daha tepkisel olması ve gecikme oranını 20 milisaniyeye düşürmesiyle Apple Pencil için daha uygun hâle geldiği belirtildi. Yenileme oranı, daha akıllı güç koruma adına dinamik biçimde ayarlanabiliyor. Apple, yeni iPad Pro’nun 10.5 inç ekranının daha önceki Pro modellere kıyasla yüzde 50 daha parlak olduğunun da altını çiziyor.

Apple’ın yeni tabletinin arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Bu kamerayı 7 megapiksel çözünürlüklü ön kamera tamamlıyor. Apple yeni tabletinin tek şarjla 10 saatlik bir kullanım ömrü sunacağı vaadinde bulunuyor. Yeni iPad beraberinde yeni kılıf ve aksesuarlar da getiriyor. Bu aksesuarlardan biri olan deri kılıf, 129 dolar karşılığında satılacak. Apple, yeni aksesuarlarının 12.9 inç ekranlı iPad Pro için olan versiyonlarını da kullanıcılarla buluşturacak.

Apple kısa bir süre önce sadece “iPad” olarak nitelediği 9.7 inç ekranlı yeni bir tableti piyasaya sürmüştü. Söz konusu cihaz, iPad Air 2’nin yerini almıştı. Apple, henüz kısa bir süre önce piyasaya çıkmasına rağmen, yeni iPad’in de fiyatını güncelliyor. Tabletin 32 GB depolama alanına ve Wi-Fi bağlantısına sahip modeli ABD’de 329 dolar karşılığında satılacak. Hücresel bağlantı desteğine sahip versiyon içinse 549 dolar ödemek gerekecek. Bu indirimlerin diğer ülkelere de yansıması sürpriz olmayacaktır.

iPad Pro 10.5 için minimum depolama alanı 64 GB olacak

Apple, 10.5 inç ekranlı yeni iPad Pro için depolama alanı seçeneklerini 64 GB’den başlatıyor. Seçenekler 512 GB’ye kadar uzanacak. Yeni tabletin sadece Wi-Fi bağlantı seçeneğine sahip 64 GB versiyonu ABD’de 649 dolar karşılığında satılacak. 64 GB depolama alanına sahip hücresel bağlantı destekli model ise 779 dolar karşılığında satılacak. 12.9 inç iPad Pro için başlangıç fiyatları ise 799 ve 929 dolar olarak belirlendi.

Ön siparişe sunulan yeni iPad Pro’nun sevkiyatı önümüzdeki hafta itibarıyla başlayacak. Kutusundan iOS 10 ile çıkacak tablet, sonbaharda iOS 11 ile güncellenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER