Manşetler

Yeni iPad mini Retina ekranla geliyor

Yepyeni iPad Air tableti tanıtan Apple, iPad mini’ye de beklendiği gibi Retina ekranı getirdi. 7.9 inç ekranı 2048 x 1536 çözünürlük sunan bu tablette de 64-bit Apple A7 işlemci yer alıyor. Kasım ayında piyasaya çıkacak iPad mini’nin ABD satış fiyatı 399 dolardan başlayacak. Ayrıca mevcut iPad mini de 299 dolarlık fiyat etiketiyle piyasada kalmaya devam edecek.

ipad-mini-retina-gallery4-2013Apple ikinci nesil iPad mini’nin tasarımını aynı tutarken ekran ve içindeki bileşenlerde güncellemeler yapmakla yetindi. Retina ekran sayesinde iPad mini’de görüntüler ve yazılar çok daha keskin görünecek. Bu tabletin 7.9 inç ekranı da tıpkı iPad Air’ın 9.7 inç ekranı gibi 2048 x 1536 piksel çözünürlüğe sahip olacak.

Retina ekranlı iPad mini’nin işlemcisi de büyük kardeşininkiyle aynı geliyor. A7 işlemci sayesinde iPad mini selefine göre dört kat daha hızlı işlem gücü ve sekiz kat daha hızlı grafik performansı sağlayacak. Ayrıca iPad Air gibi LTE desteği ve MIMO (maksimum giriş-maksimum çıkış) kablosuz teknolojisi içeriyor.

ipad-mini-retina-gallery1-2013iPad mini’nin gümüş-beyaz ve uzay grisi-siyah renk seçenekleri bulunacak.

Apple Retina ekranlı iPad mini’nin 16 GB’lık versiyonu için 399 dolarlık ABD satış fiyatı belirledi. En yüksek kapasiteli iPad mini’nin fiyatı 529 dolara çıkıyor. Tablet kasım ayında piyasaya çıkacak. Apple iPad mini’nin kasım ayının hangi gününde çıkacağını tam olarak açıklamadı, daha geniş bir zaman aralığı vermekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER