Teknoloji

iOS geliştiricileri yeni ekran büyüklüklerine hazırlıklı

Apple’ın her yıl düzenlediği WWDC bu yıl da geride kaldı. Piper Jaffray analisti Gene Munster bu etkinliğe katılan 100 yazılımcıyla bir anket düzenlemiş ve onlara iPhone 5 ile gelmesi beklenen daha büyük ekranla ilgili düşüncelerini sormuş. Hatta tartışmalar gelecek nesil iPhone’u aşıp muhtemel iPad Mini ürününe de kaymış. Eğer beklentiler gerçeğe dönüşürse, bir iOS yazılımcısının geliştirme yapması gereken ekran sayısı da dördün üstüne çıkmış olacak. Bu Apple’ın mobil işletim sistemi için şimdiye kadar görülmemiş bir ekran kalabalığı demek.

Anket sonuçlarının ortalamasına bakıldığında iOS geliştiricileri daha fazla ekran büyüklüğüne sahip olan bir ortama geçiş yapmanın zorluğuna 10 üzerinden 3.4 puan vermiş. Bu durum yazılımcıların beklentilere göre kendilerini hazırladıkları şeklide yorumlanabilir. Munster buna bağlı olarak yatırımcılara, yeni ekran büyüklüklerinin getirilmesinin iOS üzerindeki uygulamaların başarısını veya mevcudiyetini etkilemeyeceği şeklinde bir not geçti.

Munster’ın anketine katılan yazılımcıların yarısından fazlası aynı zamanda hem iOS hem de Android cihazları için geliştirme çalışmaları yaptıklarını kaydetti. iOS ile aynı anda Windows Phone için geliştirme yapanların oranı yüzde 14, BlackBerry için geliştirme yapanların oranı ise yüzde 9 olarak kaydedildi. BlackBerry geçen yılki anket sonuçlarına göre yüzde 36’lık bir düşüş göstermiş, bu da dikkat çekici.

Sonuç olarak, Apple’ın iOS platformu için geliştirme yapan yazılımcıların yeni ekran büyüklüklerine hazır ve hatta alışkın olduğu söylenebilir. Yazılımcılar tek bir platforma bağlı kalmaktansa birden fazlası üzerinde geliştirme yapmayı tercih ediyor. Bu noktada ikinci tercih çoğunlukla Android oluyor.

İlgili >> PC Mag

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER