Manşetler

iOS 9.3.5 güncellemesi önemli bir güvenlik açığını kapatıyor, mutlaka yükleyin

ios 9.3.5

ios 9.3.5Apple iOS 9.3 güncellemelerine devam ediyor. Dün akşam saatlerinde iPhone ve iPad için iOS 9.3.5 güncellemesi yayınlandı. Güvenlik yaması niteliğindeki bu güncelleme, Apple’ın belirttiğine göre ciddi bir güvenlik açığını kapatıyor.

Şu anda iPhone kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu cihazlarını iOS 9 sürümüyle kullanıyor olmalı ve iOS 9.3.5’i hemen yüklemeleri öneriliyor. Aslında iOS 9.3.5’in çıkışı beraberinde bir de soruyu getiriyor: Acaba iOS 10 geliştirici ve herkese açık beta sürümünü kullananlar, en son iOS 9.3 sürümüyle birlikte kapatılan güvenlik açığına karşı korunmasız durumda mı?

The Verge sitesi bu soruyu Apple’a iletmiş ve cevap olarak, en son iOS 10 beta sürümlerini kullananların herhangi bir tehlike altında olmadığı bilgisini almış. Geliştiriciler iOS 10 beta 7, gönüllü test kullanıcıları da iOS 10 public beta 6 sürümünü yükledikleri sürece sorun bulunmuyor. Eğer daha eski bir iOS 10 beta sürümü kullanıyorsanız, cihazınızı bir an önce en son sürüme güncelleyiniz.

Citizen Lab ve Lookout Security tarafından geçilen bir raporda detayları verilen söz konusu zararlı yazılım, daha önce herhangi bir iOS cihazını tehdit ederken görünmemişti. Hemen Ayarlar uygulamasını açıp, yazılım güncelleme bölümüne girerek en son sürüme geçişi başlatabilir, böylelikle cihazınızı ve kişisel verilerinizi güvenlik tehdidine karşı koruyabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER