Manşetler

iOS 10 vs. iOS 9.3.5: Video hangisinin hızlı olduğunu gösteriyor

iOS 10 çıktı ve bunu son birkaç yılda piyasaya çıkan herhangi bir iPhone veya iPad’e yükleyebilirsiniz. Ancak bu yeni sürümü daha eski iPhone’ları yüklemeye değer mi? Geçmiş yıllarda gördüğümüze benzer şekilde, yeni işletim sistemi herhangi bir performans sorunu doğuruyor mu? En son iOS sürümü ve ondan bir önceki sürüm, yani iOS 9.3.5 arasında karşılaştırma yapılan bir video, iPhone 5’ten iPhone 6s’e kadar her bir iPhone’un iki farklı işletim sisteminde nasıl davranış gösterdiğini sergiliyor.

Geçtiğimiz yıllarda iPhone 4s ve iPad 2, yeni iOS güncellemelerinden en fazla etkilenen cihazlar oluyordu. Ancak bu iki cihaz artık en son mobil işletim sistemi sürümüne güncellenemiyor. Bu da iPhone 5’in en son sürüme dair desteği sunan en eski iPhone olduğu anlamına geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10 İncelemesi

EverythingApplePro adlı bir YouTube kanalı, geçmişte gerçekleştirdiği testlerin bir benzerini bu yılda tekrarlıyor. Site tayfası iOS 10 ve iOS 9.3.5’i iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone SE’ye sıfırdan, temiz şekilde kuruyor. Daha sonra da bu telefonun çeşitli gerçek hayat testlerinde nasıl performans gösterdiğini araştırıyor. Sonuçlara göre, iki mobil işletim sistemi, söz konusu hız ve tepkisellik olunca benzer görünüyor. Eski cihazınızı yükselttiğiniz takdirde ciddi bir performans sorunu yaşamamanız gerekiyor.

Yukarıdaki video iOS 9.3.5’in biraz daha hızlı açıldığını gösteriyor. Ayrıca iPhone modeline bağlı olarak bazı durumlarda daha hızlı işliyor. Ancak iOS 10 kamera uygulamasının açılması ve iPhone’un kilidinin açılması gibi işlerde biraz daha hızlı görünüyor. Ayrıca daha akıcı animasyonlar sunuyor. Benchmark testleri de neredeyse aynı sonuçları sunuyor, buna rağmen iOS 10 tek çekirdek performansını optimize ediyor gibi görünüyor. Wi-Fi hızları da genel olarak aynı görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10 güncellemesi iPhone?unuzu geçici olarak kilitlediyse bunları yapın

Bu arada dün akşam saatlerinde yayınlanan sürümün herkese açık ilk iOS 10 sürümü olduğunu belirtelim. Yani ilerleyen güncellemelerle birlikte bu işletim sisteminin performansı daha da yükseklere taşınabilir. Buna karşın, iOS 9.3.5 en son iOS 9 versiyonu ve geçen yıl bu zamanlarda çıkan iOS 9’un hatalardan arındırılmış bir iterasyonu olma özelliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER