Teknoloji

iOS 9.1’in herkese açık beta sürümü yayınlandı

apple-ios-9-1-emoji-100915

Apple, iOS 9’u önümüzdeki çarşamba günü resmen yayınlayacak. Kullanıcıların iOS 9 için bekleyişi devam ederken, Apple rotasını iOS 9.1’e çevirmiş durumda. Yeni iPhone modellerinin tanıtılmasının ardından iOS 9.1 betasını geliştiriciler için yayınlayan şirket, aynı beta sürümünü herkese açık olarak dağıtmaya başladı. İlginç emojileri beraberinde getirecek olan iOS 9.1, sahneyi Apple’ın beklenen cihazları için hazırlama görevini de üstleniyor.

iOS 9.1’in getireceği yenilikler içinde en çok ilgiyi hiç kuşkusuz yeni emojiler çekecektir. Mesajları oldukça renklendirecek olan yeni emojiler; inançtan yemeklere, çeşitli el hareketlerinden hayvanlara kadar uzanan geniş bir alanı kapsıyor.

Ancak, iOS 9.1’in sadece emoji eğlencesinden ibaret olduğunu söylemek mümkün değil. iPad Pro ile birlikte tanıtılan özel aksesuarlar Smart Keyboard ve Apple Pencil için gerekli destek iOS 9.1 ile sağlanacak. Buna ek olarak, Siri’nin şarjda olmadığı zamanlarda bile “Hey Siri” komutunu algılayabilmesi de iOS 9.1 sayesinde gerçekleşecek.

iOS 9.1’in iPad Pro ile olan yakın ilişkisi göz önüne alınınca işletim sisteminin tabletle eş zamanlı olarak kasım ayında yayınlanması muhtemel gözüküyor. iOS 9 ise 16 Eylülden itibaren nihai versiyonuyla iOS cihaz sahiplerinin karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER