Teknoloji

iOS 9 için çıkış tarihi 16 Eylül

apple-ios-9-logo-230615

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 9’un ne zaman çıkacağı belli oldu. iOS 9 dünya çapında 16 Eylül tarihinde yayınlanacak. Apple’ın iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Pro ve Apple TV‘yi tanıttığı etkinlikte yeni mobil işletim sistemi sürümünün çıkış tarihi de verilmiş oldu.

iOS 9 ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC etkinliğinde duyurulmuş, daha sonraki ay içinde de public beta sürümleriyle son kullanıcılara sunulmuştu. 16 Eylül tarihinden itibaren kullanıcılar işletim sisteminin final sürümünü indirme fırsatına sahip olacak.

Apple iOS 9’un 16 Eylül günü hangi saatte yayınlanacağını açıklamadı, ancak genellikle Apple’ın güncellemeleri Türkiye saatiyle akşam 8’de yayınladığını görüyoruz. iOS 9 için de aynısı olacaktır.

iOS 9 ile gelen yükseltmelerin çoğu iPhone’ları daha akıllı, hızlı ve verimli yapmaya odaklanıyor. En büyük değişiklik iPad’e, iki uygulamayı aynı anda yan yana çalıştırmayı sağlayacak çoklu görev modunun gelmesi. Bunun yanı sıra Siri de Proaktif adı verilen, kullanım alışkanlıkları, konum veya günün zamanı gibi unsurlara bağlı olarak bağlamsal tavsiyeler sunulan yeni bir özellik kazanıyor. Spotlight aramaları da daha güçlü hâle geliyor, kullanıcıların uygulamalar içinde içerik aramasına, web aramasına bağlanmadan birim çevirileri yapmasına izin veriyor.

Hemen güncelleme yapmak isteyenler için iOS 9, hız ve boyut anlamında da önemli farklılıklar sunacak. iOS 9 güncelleme paketini yüklemek için sadece 1.8 GB’lık boş alan yeterli olacak. Bu, iOS 8’i yüklemek için gerekli olanın yarısına denk geliyor. Yeni düşük güç modu da kullanıcılara pilleri tükenmek üzere olduğunda ek üç saatlik kullanım süresi kazanmalarını sağlama fırsatı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER