Teknoloji

iOS 6’nın Rahatsız Etme özelliği yılın ilk günü sorun çıkardı

Yeni yılın ilk günü deliksiz bir uyku çekmek isteyip iPhone’unun bildirim geçerken ses çıkarmasını bile engellemeye çalışan kullanıcılar tabii ki iOS 6 ile birlikte gelen Rahatsız Etme özelliğini kullanmak istedi. Bu özellik sayesinde belirli bir zaman aralığı için telefonun bildirim geçmesini engellemek mümkün oluyor. Ancak dün çeşitli yayın organlarında yer alan bu haber Rahatsız Etme özelliğinin otomatik olarak kapanmasının önüne geçen bir hatanın varlığını içeriyordu.

Eğer telefonunuz Rahatsız Etme modundaysa, durum çubuğunda ay şeklinde bir ikon görünüyor. İlk olarak Japonya’daki kullanıcılardan Rahatsız Etme özelliğinin belirlenen zaman aralığı dışında da çalışmaya devam ettiği şeklindeydi. Bir kullanıcı cihazı yeniden yüklemenin veya son sürüm kullanmanın da söz konusu hatayı gidermediğini kaydetti. Rahatsız Etme modunun açık olması nedeniyle kullanıcılar gelen çağrıların veya yeni yıl gecesi sosyal medya üzerinden bırakılmış kutlama mesajlarının bildirimlerini alamama durumuyla karşı karşıya kalmış oldu.

Apple’ın yılın ilk günü yaşattığı sorunlar sadece bununla sınırlı değil. Geçmiş yılların ilk günlerin de de zamanlamayla ilgili çeşitli problemlerle karşılaşmıştık. Alarmların çalışmamasıysa bunlar içinde en büyük sorun yaratanlar olmuştu. Neyse ki, bu son problemin alarm ile pek bir ilgisi yok, bu sayede bugün iş için uyanamama veya önemli randevuları kaçırma gibi bir dert olmayacak.

İlgili >> MacRumors

İLGİLİ HABERLER