Teknoloji

iOS 17 ile iPhone’unuz, arızalı bir Apple TV’yi onarabilir

apple tv 4k uzaktan kumanda

Apple, bu haftanın hemen başında iOS 17‘yi dağıtıma çıkardı. Bu güncellemeyle aynı zamanda tvOS 17 de Apple TV‘ler için dağıtıma çıktı. Güncellemeyle birçok yeni özellik geldi, fakat dikkat çeken bir tanesi de artık iPhone’unuzun Apple TV’nizi onarabilmesi. Eskiden USB portu ile yapılan işlemleri, şimdi sadece iPhone’unuzu Apple TV’nize yaklaştırarak gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone ile Apple TV Onarımı Nasıl Çalışıyor?

Bu yeni özellikle, Apple TV HD’niz zaten tvOS 17 veya üzeri bir işletim sistemiyle çalışıyorsa, ve iPhone’unuzda iOS 17 veya daha yeni bir sürümü varsa, işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Televizyon ekranında bir iPhone ve Apple TV resmi belirecek. Bu resmi gördüğünüzde iPhone’unuzu Apple TV’ye yaklaştırmanız yeterli. Yaklaştırma işlemi, onarım özelliğini tetikleyecektir.

Apple, onarım adımlarını takip ettikten sonra iPhone’unuzu normal bir şekilde kullanabileceğinizi belirtiyor. Ancak onarım işlemi sırasında ve tamamlanana kadar Apple TV’nizin elektrik kaynağına bağlı olması gerektiğini unutmamanız önemli.

Bu yepyeni özellik, hem Apple TV sahiplerinin hem de iPhone sahiplerinin işini kolaylaştırıyor. Artık cihazınızın arızalanması durumunda Apple Mağazası’na gitmek ya da göndermek yerine, evde kendi başınıza da çözüm üretebilirsiniz. iOS 17’nin getirdiği bu kullanışlı özellikle, Apple ekosistemini daha da güçlü kıldığı aşikar.

Apple TV 4K Wi-Fi
(3. nesil)

  • 64 GB

    Apple TV, capcanlı 4K Dolby Vision ve HDR10+ görüntü, üç boyutlu ses deneyimi Dolby Atmos, güçlü A15 Bionic çip, hassas kontrol sunan Apple TV Remote, en yeni içerikler ve daha fazlasını bir araya getiriyor. Ayrıca Apple Arcade, Apple Music ile keyif ve AirPlay ile içeriklerinizi TV’nizde görüntülemenin tadını çıkarın.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER