Teknoloji

iOS 17 geliştirici betasında telefon arama ekranı yine değişti

ios 17 beta 4

Apple, en son iOS 17 geliştirici betasında arama sonlandırma düğmesinin yerini bir kez daha değiştirdi. Şimdi, düğme, ekranın alt ortasında, daha önce olduğu alt sağ yerine taşındı. Bu küçük bir değişiklik gibi görünse de, iOS 17’nin yeni arama kontrolleri, Apple’ın bu sonbaharda yeni yazılımı resmi olarak sunmasının ardından çok farklı hissetmeyebilir.

iOS 17’nin arama ekranında yeni düzenlemeler

Arama sonlandırma düğmesi, haziran ayında yayınlanan ilk iOS 17 betasından bu yana yeni bir yerde bulunuyor, ancak bu durum son zamanlarda bizim de aralarında bulunduğumuz bazı yayın organlarının, bu düğmenin sağa hizalandığı üzerine haber vermesiyle dikkat çekti. Geçen hafta değişiklik hakkında yazdığımız makaledeki yorumlar herhangi bir göstergeyse, birçok kişi düğmenin yeni konumunu beğenmedi ve olumsuz tepki, Apple’ın arama sonlandırma düğmesini tekrar merkeze koyma kararına katkıda bulunmuş olabilir.

ios 17 beta 4

Apple, iOS 17’nin yeni Kişi Posterleri için yer açmak amacıyla arama ekranı kontrollerini ekranın daha altına kaydırmış olabilir. Bu posterler, konuştuğunuz kişilerin yüzlerini sergilemek üzere tasarlandı. Daha büyük telefon ekranlarında, alt arama kontrolleri onları daha kolay kullanılabilir kılabilir.

En yeni iOS 17 betasında başka pek çok değişiklik yok, ancak farklı olan şeyleri görmek isterseniz, MacRumors’da yayınlanmış bu habere göz atabilirsiniz.

Bu değişiklik, kullanıcı deneyimini daha ergonomik ve kullanıcı dostu hale getirmek amacıyla yapılmış olabilir. Özellikle büyük ekranlı telefonlarda, arama sonlandırma düğmesinin ekranın alt ortasında olması, tek elle kullanımı daha kolay hale getirebilir. Bu tür küçük değişiklikler, kullanıcıların günlük olarak kullandığı işlevler üzerinde büyük bir etki yaratabilir, bu nedenle Apple’ın bu değişikliği yapma kararı önemli bir adım olabilir. iOS 17’nin resmi sürümü bu sonbaharda kullanıcılara sunulacak ve bu yeni düzenlemelerin nasıl karşılandığını görmek ilginç olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER