Teknoloji

iOS 17.2 ile iPhone’lar arasında Cüzdan uygulamasında paylaşım kolaylaşıyor

ios 17.2


Apple’ın yakında beklenen işletim sistemi güncellemesi olan iOS 17.2, kullanıcılarına Cüzdan uygulamasından bilet ve geçiş kartlarını kolayca paylaşma imkanı sunacak. MacRumors tarafından bildirildiğine göre, bu yeni özellik, iki iPhone’un birbirine yaklaştırılmasıyla etkinleşiyor ve Apple’ın iOS 17’nin ilk sürümüyle tanıttığı NameDrop iletişim paylaşım aracına oldukça benziyor.

Cüzdan uygulamasında bir bilet veya kart görüntülerken, eğer iPhone’unuz başka bir iOS 17.2 çalıştıran iPhone’un yanına getirilirse, ekranın altında bir “paylaş” butonu belirecek. Bu butona dokunarak, AirDrop üzerinden belgeyi kolaylıkla paylaşabilirsiniz.

Cüzdan uygulamasından zaten geçiş kartlarını paylaşmak mümkün. Bir geçiş kartını görüntülerken, ekranın üst kısmındaki paylaşma simgesine dokunarak, Mesajlar veya geleneksel AirDrop arayüzü gibi diğer insanlarla gönderme yollarını görebilirsiniz. Bu yeni işlevsellik, Cüzdan’dan bir geçiş kartını paylaşmanın sadece başka bir yolu olup, ihtiyacı olan kişi hemen yanınızdaysa en kolay seçenek olabilir.

iOS 17.2’nin yayın adayı bu hafta başlarında piyasaya sürüldü, bu da Apple’ın güncellemeyi gelecek hafta herkese sunacağı anlamına geliyor. RC, iPhone 13 ve iPhone 14’e Qi2 kablosuz şarj desteği ekledi ve daha önceki betalar, Günlük uygulaması gibi özellikleri içeriyordu.

Google, bu yılın başlarında Google Cüzdan’a bir geçiş kartı paylaşma özelliği eklemişti.

Video: iPhone 15 Pro İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER