Teknoloji

Apple çok sayıda güvenlik açığını kapatan iOS 16.6 güncellemesini dağıtıma çıkardı

ios 16.4 yenilikler ios 16.6

Apple iOS 17‘yi duyurmuş olsa da, iOS 16’yı güncellemeye devam ediyor. Şirket son olarak iOS 16.6 güncellemesini dağıtıma çıkardı. Bu güncellemeyle birlikte iPadOS 16, macOS Ventura 13.5, watchOS 9.6 ve tvOS 16.6 güncellemeleri de kullanıcılarla buluşmaya başladı. Güncellemelerle Cupertino merkezli şirket çok sayıda güvenlik açığını kapatıyor. Şirket bu açıklardan iki tanesinin aktif şekilde kullanılmış olabileceğine dikkat çekmeyi de ihmal etmedi.

Apple ayrıca Mac, iPhone ve iPad yazılımının güncel yayın sürümlerini çalıştıramayan cihazlar için iOS 15.7.8, iPadOS 15.7.8, macOS Monterey 12.6.8 ve macOS Big Sur 11.7.9’u dağıtıma çıkardı. Bu güncellemeler de aynı güvenlik geliştirmelerini barındırıyor.

Bir uygulamanın hassas bir çekirdek durumunu değiştirmesine izin verebilecek olan da dahil olmak üzere, çekirdek güvenlik açıkları için de birkaç düzeltme söz konusu. Bu, Apple’ın aktif olarak istismar edilmiş olabileceğini söylediği güvenlik açığı. Ancak Apple yalnızca iOS 15.7.1’den önce yayınlanan iOS sürümlerine yönelik aktif istismar raporları aldığının altını çiziyor. Söz konusu açığın tüm platformlarda kapatıldığını belirtmekte fayda var.

iOS 16.6 güncellemesi bir WebKit açığını da kapatıyor

Güncellemeler ayrıca, Apple’ın aktif olarak istismar edilmiş olabileceğini söylediği bir WebKit güvenlik açığını da kapatıyor. Ancak Apple bu sorunu ilk olarak iOS 16.5.1 ve macOS Ventura 13.4.1’de Hızlı Güvenlik Yanıtları ile ele almıştı. Bu nedenle bazı iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları zaten bu soruna karşı korumaya sahip durumda.

iOS 16.6 güncellemesinin boyutu 5,4 GB civarında. iPhone sahiplerinin önemli güvenlik açıklarını kapattığı belirten bu güncellemeyi vakit kaybetmeden yüklemesinde fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER