Teknoloji

iOS 15’in kullanım oranı yüzde 60’ı geçti

ios 15.4

Apple, iOS 15 ve iPadOS 15’i geçtiğimiz eylül ayında dağıtıma çıkarmıştı. Cupertino merkezli şirket, en yeni mobil işletim sistemlerinin kullanım oranlarıyla ilgili güncel bilgileri paylaştı.

Apple’ın Geliştirici portalındaki App Store destek sayfasındaki bilgilere göre, 11 Ocak itibarıyla iOS ekosistemindeki cihazların yüzde 63’ü iOS 15’le çalışıyor. Son dört yıllık dönemde satışa sunulan iPhone’larda ise bu oran yüzde 72’ye çıkıyor.

Söz konusu istatistikler, iOS 15’in hâlâ iOS 14’ün arkasında olduğunu gösteriyor. iOS 14 geçtiğimiz yılın ocak ayında yüzde 81’lik bir yükleme oranına ulaşmıştı. iOS 15’in çıkış dönemi performansı da iOS 14’ün arkasında kalmıştı.

iPadOS 15 ise iPad’lerin yüzde 49’unda yüklü durumda. Son dört yıl içinde satışa sunulan iPad’lere bakıldığında ise oran yüzde 57 seviyesine çıkıyor. iPad’lerin yüzde 37’sinde hâlâ iPadOS 14 kullanılıyor. Yüzde 14’lük kısmı ise daha eski sürümlerler çalışıyor.

iOS 15 ve iPadOS 15 yükleme oranlarının seleflerine kıyasla daha düşük olmasının en önemli nedeni ise Apple’ın güvenlik güncellemeleri konusunda yaptığı bir değişiklik. Artık Apple’ın mobil cihaz kullanıcılarının güvenlik güncellemelerini almaları için işletim sistemlerinin en güncel sürümüne geçmesi gerekmiyor. Bunun da yeni sürümlerin yükleme oranlarını etkilediği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER