Teknoloji

iOS 13.4.1 ve iPadOS 13.4.1 güncellemeleri yayınlandı, yenilikler neler?

ipados 13.4.1

Apple, yaklaşık iki hafta önce yayınladığı iOS 13.4 ve iPadOS 13.4 güncellemelerinin ardından küçük güncelleme niteliğindeki iOS 13.4.1 ve iPadOS 13.4.1 sürümlerini yayınladı. iOS 13.4.1 güncellemesiyle birlikte FaceTime görümelerinde yaşanan bir sorunun da aralarında bulunduğu çeşitli problemler giderildi.

iPadOS 13.4.1 güncellemesi ise 4. nesil 12.9 inç iPad Pro ve 2. nesil 11 inç iPad Pro’larda görülen, Denetim Merkezi’nde veya Kilit ekranındaki el feneri düğmesine tıklatıldığında el fenerinin açılmamasıyla ilgili sorun da giderilmiş oldu.

Apple’ın sürüm notlarına göre iOS 13.4.1, iPhone için aşağıdaki hata düzeltmeleri içeriyor:

  • iOS 13.4 çalıştıran aygıtların, iOS 9.3.6 ve daha eskisini veya OS X El Capitan 10.11.6 ve daha eskisini çalıştıran aygıtlarla yapılan FaceTime aramalarına katılamamasına neden olan bir sorunu düzeltir.
  • Ana ekrandaki hızlı eylemler menüsünden Bluetooth?un seçilememesine neden olan, Ayarlar uygulamasıyla ilgili bir hatayı giderir.

iPadOS 13.4.1 ise iPad için şu hata düzeltmeleri içeriyor:

  • iPadOS 13.4 çalıştıran aygıtların, iOS 9.3.6 ve daha eskisini veya OS X El Capitan 10.11.6 ve daha eskisini çalıştıran aygıtlarla yapılan FaceTime aramalarına katılamamasına neden olan bir sorunu düzeltir.
  • iPad Pro 12,9 inç (4. nesil) ve iPad Pro 11 inç (2. nesil) modellerinde Denetim Merkezi’ndeki veya kilitli ekrandaki El Feneri düğmesine dokunulduğunda el fenerinin açılmamasına neden olan bir sorunu giderir.
  • Ana ekrandaki hızlı eylemler menüsünden Bluetooth?un seçilememesine neden olan, Ayarlar uygulamasıyla ilgili bir hatayı giderir.

iPhone veya iPad’inizi Ayarlar uygulamasında bulunan Yazılım Güncelleme bölümünden güncelleyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip edin. Eğer güncelleme geldiyse İndir ve Yükle seçeneğine tıklatarak güncelleme işlemini başlatın.

Otomatik güncellemeleri etkinleştirmiş kullanıcılara da güncellemenin cihazlarına indirildiği ve güncelleme için hazır olduğu bildirimi gelecektir. Onay vererek güncelleme işlemini başlatabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER