Teknoloji

iOS 12.4.1 ile Apple önemli güvenlik açığını yeniden kapatıyor

apple covid-19 satın alma

Apple, iOS 12.4.1 güncellemesi ile birlikte önemli olarak nitelendirilen bir güvenlik açığını kapatıyor. Aslında bu yazılım güncellemesi, daha önce yamalanmış olan, ancak daha sonra nedense, tekrar güvensiz hâle gelen bir açığı kapatıyor.

iOS 12.4.1, Apple’ın belirttiğine göre, kötü niyetli bir uygulamanın sistem ayrıcalıkları ile gelişigüzel kod çalıştırmasına imkan veren açığa çözüm getiriyor. Bu soruna yönelik düzeltme mayıs ayında getirilmiş, ancak haziran ayında kaldırılmıştı.

Aslında yama, 13 Mayıs tarihinde iOS 12.3 ile birlikte gelmiş ve Apple’ın iPhone 5S ve sonrası, iPad Air ve sonrası ve 6. nesil iPod touch olarak sıralanan mobil cihazları, onlarda jailbreak yapmaya imkan veren bir açığa karşı emniyet altına alınmıştı. Ne var ki, Apple iOS 12.4 güncellemesiyle birlikte bu yamayı kaldırmış ve bu nedenle cihazları saldırıya karşı tekrar savunmasız bırakmıştı. Bu nedenle ara güncellemeyle sorunu hızlıca çözmek şart olmuştu.

Yeni güncellemenin duyurulduğu destek sayfasında Apple, @Pwn20wnd rumuzlu güvenlik araştırmacısına yardımlarından dolayı da teşekkürlerini iletti. Şirket, ilk düzeltmeyi yanlışlıkla kaldıran ekip veya işleri tekrar yoluna koymak için çalışanlar konusunda ise benzer bir tutum sergilemedi.

Sadece iOS 12.4.1 güncellemesi gelmedi. Apple, watchOS 5.3.1, tvOS 12.4.1 ve macOS 10.14.6 ara güncellemelerini de yayınladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER