Teknoloji

iOS 11 depolama alanı açmak için uygulamaları otomatik olarak silebilecek

ios 11Boş depolama alanı bulmak, özellikle 16 GB iPhone sahiplerinin daimi problemleri arasında yer alıyor. Apple iOS 11 ile birlikte bu soruna çözüm getirmek için kolları sıvıyor. Cupertino merkezli şirket, yeni mobil işletim sistemiyle kullanıcılara verilerini yönetmeleri için çeşitli alternatifler sunuyor. Kullanılmayan uygulamaların otomatik olarak silinmesi de bu alternatifler arasında yer alıyor.

Söz konusu özellik, “Kullanılmayan Uygulamaları Bırak” adını taşıyor. Depolama alanı azaldığında devreye giren özellik, az kullanılan uygulamaları siliyor. Ancak bu uygulamalara ait belge ve verileri cihazda tutmaya devam ediyor. Silinen uygulamalar ana ekranda ikonları griye dönmüş biçimde gösteriliyor. Tek bir dokunuşla bu uygulamaları yeniden yüklemek mümkün oluyor. Söz konusu özellik aktive edildiğinde arka planda çalışıyor. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde silecekleri uygulamaları kendileri de belirleyebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: iOS 11 Ön İnceleme

Android telefon üreticisi Nexbit’in kurucularından Tom Moss, 2016’da piyasaya çıkan Robin isimli telefonlarında bu fikri gri ikonlara kadar uyguladıklarını hatırlattı. Ancak Apple’ın 2015’te yayınladığı iOS 9’un da benzer bir özelliğe sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak iOS 9, söz konusu özelliği sadece yeni bir işletim sistemi sürümüne geçiş yaparken alan tasarrufu sağlamak amacıyla kullanmayı mümkün kılmıştı.

iOS 11 depolama alanı yönetimi için başka seçenekler de sunuyor

Apple en yeni mobil işletim sistemi sürümünde depolama alanı yönetimi için başka seçenekler de sunuyor. Bu seçeneklere de Ayarlar menüsü üzerinden erişilebiliyor. Şirket, kullanıcılara eski fotoğrafları silmek veya verileri iTunes’a taşımak gibi öneriler de bulunuyor. Eski sohbetleri otomatik olarak silme özelliği ise Mesajlar uygulamasındaki 1 yıldan eski verileri siliyor. Buna ek olarak, sohbetleri kapladıkları depolama alanına göre sıralamak ve teker teker silmek de kullanıcıların elindeki seçenekler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER