Manşetler

iOS 11 ARKit ile yapılan çeşitli artırılmış gerçeklik örnekleri

ios 11 arkit

iOS 11 ile gelen en büyük yeniliklerden bir tanesi artırılmış gerçeklik (AR) olacak. Apple’ın WWDC 2017 açılış toplantısı sırasında gösterimini gerçekleştirdiği; Google Tango gibi diğer AR projelerinde de benzerlerini gördüğümüz masa oyunu sadece tek bir örnekti. iOS geliştiricilerinin, artırılmış gerçeklik tabanlı uygulamalara izin veren ARKit aracına eriştikten sonra neler yapabilecekleri merak ediliyordu ki, sosyal medya üzerinden paylaşılan çeşitli örnekler sayesinde gelecekte bizi nasıl ilginç ve biraz da garip deneyimlerin beklediğini görme fırsatını elde ediyoruz.

Çubuk Grafikler

Toplantı odalarında, masanın ortasına yerleştirilmiş çubuk grafikler sayesinde toplantılar bundan böyle hiç sıkıcı olmayabilir.

Tilt-Brush Boyama

Canınız sıkıldığında, odayı biraz dağıtmak istediğinizde, bunu iPhone veya iPad’in kamerasıyla yapabilirsiniz.

https://twitter.com/Brannydonowt/status/872959562445463552

Gerçek hayata yerleştirilmiş filtreler

Çekeceğiniz videolara bir anime dünyası etkisi katmak isterseniz, gelecekte çıkacak bir mobil uygulama bunu mümkün hâle getirebilir.

https://twitter.com/yumetsu_vfx/status/873031496226840576

Sanal evcil hayvanlar

Sanal evcil hayvan uygulamaları yeni değil, ancak artırılmış gerçeklik sayesinde bu sevimli hayvanlara bulunduğunuz her yerde bakmanız, isterseniz onları dolaştırmanız mümkün olabilir.

Ürkütücü oyunlar

Kameranızı bir yere tuttunuz ve size doğru hareket eden bir canavar gördünüz!



BB-8

BB-8 her yerde!

Bir bisiklet yolculuğunun üç boyutlu haritası

Hafta sonunda çıktığınız bisiklet yolculuğunun rotasını üç boyutlu harita üstünde, gerçekçi şekilde arkadaşlarınıza göstermek ister miydiniz?

Uzaylı kediler

Evinizi bir açık denize dönüştürün, deniz savaşını canlandırın

Eskinin efsanevi deniz savaşlarını evinizin, tabanı suyla kaplı salonunda gerçekleştirmeye ne dersiniz?

https://twitter.com/ImmersionVR/status/872828727457132549

Stres çarkı

Elinizde bir stres çarkı yoksa, ama iPhone veya iPad varsa, size yeter!

Paylaşılan bu örneklerinin hepsinin devrimsel nitelikte olduğunu söyleyemeyiz, ancak bunun gibi bazı örnekler Apple’ın nesne takibi konusundaki yaklaşımının iyi şekilde çalıştığını gösteriyor. Telefonların merkezde yer aldığı artırılmış gerçeklik uygulamaları son birkaç yıldır epey revaçta, bunda Snapchat ve tabii ki, Instagram ve Facebook’un eğlenceli filtrelerinin büyük katkısı var. Ancak Apple’ın iOS 11 ile getirmiş olduğu artırılmış gerçeklik odaklı geliştirici araçları ve yaklaşım, gelecekte bu terimin adını daha sık duyacağımız ve uygulamalarını daha fazla şekilde göreceğimiz anlamına geliyor.

Yukarıda yer verdiğimiz örnekler, şu an için sadece birer örnek olma özelliğini taşıyor. Ancak sonbaharda iOS 11 yayınlandıktan sonra, App Store’dan dağıtılan artırılmış gerçeklik tabanlı uygulama ve oyunların sayısının dikkate değer biçimde arttığını görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER