Manşetler

iOS 10 Beta 5 ve Public Beta 4 yayınlandı

ios 10 beta 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 10 beta 5Apple iOS 10’un hem geliştiriciler hem de public beta test kullanıcıları için yeni beta sürümlerini yayınladı. iOS 10 Beta 5 ve iOS 10 Public Beta 4 sürümlerinin her ikisi de küçük değişiklikler ve oynamalarla geliyor. Böylelikle Apple’ın önümüzdeki sonbahar yayınlamayı planladığı final sürüme doğru bir adım daha yaklaşılıyor.

Yayınlanan en son iOS 10 beta güncellemelerini daha önceki beta sürümlerini yükleyen veya beta konfigürasyon profilini cihazına yeni kuranlar indirebiliyor. Yenilikler arasında yeni eklenen Kilit ekranı sesi, Denetim Merkezi’ne ve görsel bileşenler ekranına getirilen düzenlemeler ve dahası yer alıyor.

MacRumors sitesinin izlenimlerine göre iOS 10 Beta 5 ve iOS 10 Public Beta 4 aşağıdaki başlıca yeniliklerle birlikte geliyor:

Smart Battery Case: Pilli kılıfla çalışan iPhone 6 ve 6s’ler bundan böyle Apple’ın Smart Battery Case aksesuarıyla daha düzgün şekilde çalışacak. iOS 10 sürüm notlarına göre, kılıf nedeniyle cihazların panik durumuna geçmesi söz konusu olmayacak.

Fotoğraflar: Apple beta 5 sürümüyle birlikte yüz tanıma verilerini yeniden işlemeyi planlıyor. Bu nedenle adlandırılan, favorilere alınan veya birleştirilen tüm yüz verileri sıfırlanıyor.

Kilit sesi: iPhone’u kilitlerken yeni bir ses seçeneği ekleniyor. Bu, kapı kapatma sesine benziyor.

Yeni Çıkış ikonu: Denetim Merkezi’nde, Müzik uygulamasında ve iOS’in diğer noktalarında görülen çıkış aygıtı ikonu ufak düzenlemelerden geçiyor. Bundan böyle kulaklık işareti yerine ses dalgalı üçgen ile simgeleniyor.

ios 10 beta 5Ayarlar: Ayarlar uygulamasındaki Ev bölümü iPhone’dan kaldırıldı. Çünkü herhangi bir işe yaramıyordu. Ancak bu seçenek iPad’de kalıyor.

Görsel bileşenler: Sağa sürükleyerek erişilen yeni görsel bileşenler paneli şimdi tüm cihazlarda tarihi de gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER