Manşetler

iOS 10.0.3 güncellemesi iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için yayınlandı

ios 10.0.3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 10.0.3Apple akşam saatlerinde yeni bir iOS güncellemesi yayınladı. iOS 10.0.3 güncellemesi, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için yayınlanan bu güncelleme, özellikle ABD’deki Verizon müşterilerinin dile getirdiği sinyal düşmesi şikayetlerini ve GPS ile ilgili beklenmedik anda çıkan bazı sorunları çözmeyi amaçlıyor.

iOS 10.0.3 olarak numaralandırılan güncelleme bu iki Apple telefonunun hücresel bağlantı sorunlarını çözmeye odaklanıyor. Eğer daha eski bir iPhone sahibiyseniz, herhangi bir yazılım güncellemesinin olduğunu görmeyeceksiniz. Güncelleme, Türkiye’deki iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’lar için de mevcut.

Aslında sorunun ne olduğu açık şekilde bilinmiyor. Ancak bazı iPhone 7 sahipleri geçtiğimiz aydan itibaren cihazın LTE sinyalinin herhangi bir anda düştüğünü, Google Haritalar veya Waze kullanmaya çalışırken “Servis Yok” ikonunun göründüğünü bildirmeye başladılar. Türkiye’deki iPhone 7 kullanıcılarından bu gibi şikayetler yükselmedi, ancak yukarıda sözünü ettiğimiz Verizon şebekesinde bulunan cihazlarda epey sorun yaşandı. Verizon, Türkiye’de ve dünyanın çoğu ülkesinde kullanılan sistemden farklı bir şebeke protokolü kullanarak hizmet veriyor. Bazı kullanıcılar sorunun mobil operatörün ses ve veri iletişimini aynı anda işleme yönteminden kaynaklandığına inanıyor. Hatta Ayarlar uygulaması içinden “LTE’yi Etkinleştir” işlevini “Sadece veri” olarak işaretlemenin sorunu çözdüğü de söylenmişti. Türkiye’deki iPhone’larda bu şekilde bir ayar olmadığını belirtelim.

iOS 10.0.3 nasıl yüklenir?

Sorun ve kaynağı her ne olursa olsun, Apple’dan resmi bir çözüm geldi ve bu çözüm dünya genelindeki tüm iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’lar için yayınlandı. Eğer yeni telefonunuzun en güncel hâlde kalmasını istiyorsanız, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek iOS 10.0.3 güncellemesini cihazınıza indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER