Teknoloji

Internet Archive Google+ paylaşımlarını arşivlemeye başladı

google+ internet archive

Google önümüzdeki ay itibarıyla Google+‘ta paylaşılan verileri silmeye başlayacak. Internet Archive ve ArchiveTeam ekipleri, platformda herkese açık olarak yapılan paylaşımları tamamen silinmeden önce saklayabilmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Söz konusu siteler tarafından Reddit‘te yapılan paylaşımda, içeriklerin arşivlenmesi için komut dosyalarının kullanıldığı belirtildi. Ekipler yapılan çalışmaların hâlihazırda herkese açık olarak tutulan içerikleri kapsadığının altını çizdi. Yani özel olarak işaretlenen veya silinen Google+ paylaşımlarının arşivlenmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak. Paylaşımlarının arşivlenmesini istemeyenlere hesaplarını silme çağrısı yapan platformlar, belirli içeriklerin arşivlerden kaldırılması konusunda özel bir prosedür işletildiğinin altını çizdi.

Arşivleme çalışmasında bir paylaşıma yapılan yorumlardan en fazla 500 tanesi gösterilecek. Buna ek olarak, görseller ve videolar tam çözünürlükle saklanmayacak.

Google, Google+’ın kapatılacağını geçtiğimiz yıl ekim ayında açıklanmıştı. Şirket bu kararı büyük bir güvenlik açığının ortaya çıkmasıyla birlikte almıştı. İnternet devi, bu kararda düşük kullanıcı etkileşiminin de etkili olduğunu ifade etmişti. Kapanma sürecine ilişkin takvimi de açıklayan Google, 2 Nisan’dan itibaren kullanıcı verilerini sileye başlayacağını duyurmuştu.

Internet Archive ve ArchiveTeam, misyonlarını internetin yok olan bölümlerini geleceğe aktarmak olarak tanımlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER