Teknoloji

Intel, 2024 gelirlerini artıracak bir Windows 12 güncellemesi bekliyor

intel thunderbolt 5

Intel, 2024’de gelirlerini artırmayı umduğu bir “Windows güncellemesi”nin ipuçlarını paylaştı. Geçtiğimiz ay Citi’nin analist konferansında Intel CFO’su David Zinsner, gelecek yıl bir Windows güncellemesi yapılacağını ve bunun tüketicilerin PC’lerini yükseltmeyi düşünebilecekleri bir unsura dönüşebileceğini öne sürdü.

Zinsner, “Aslında 2024’ün, özellikle Windows yenilemesi nedeniyle müşteri açısından oldukça iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz,” dedi ve ekledi;”Halihazırdaki kurulu tabanın oldukça eski olduğunu ve bir yenilemeye ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz. Bunun başlangıcının gelecek yıl olacağını düşünüyoruz, çünkü burada bir Windows katalizörü var.”

Zinsner’ın bir ay önceki yorumları, Intel’in dahili belgelerinden “Windows 12″ye dair atıfların sızdırılmasının ardından PC Gamer tarafından fark edildi. Intel’in yaklaşan Windows nesli için Meteor Lake masaüstü platformunu hazırladığı bildiriliyor. Bu da muhtemelen Windows 12 adlandırılacak.

Microsoft, Windows 12 için herhangi bir plan açıklamamış, ancak AI destekli özellikleri entegre etmek için gelecek Windows versiyonlarına yönelik işaretleme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Microsoft, AI’lı Copilot’u yakın zamanda Windows 11’e doğrudan ekledi ve son Surface etkinliği sırasında AI’ya büyük vurgu yaptı. Ayrıca, sadece Windows Studio Effects’i aydınlatmak için Surface Laptop Studio 2’sine özel bir sinir işlem birimi (NPU) çip ekledi. Microsoft’un Windows’a yönelik daha büyük bir AI odaklı temel atma çabaları ve AI işlem birimlerine odaklanmış bir donanım yenilemesiyle birlikte Windows 12 hissi kaçınılmaz hale geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER