Teknoloji

Intel USB-C girişinin kulaklık jakına karşı avantajlarını açıkladı

usb-c-1808163.5 mm. kulaklık jakının sonu her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Teknoloji dünyasında konuşulanlar, kulaklık jakının giderek daha demode bir teknoloji olarak nitelenmeye başladığını gösteriyor. Apple’ın iPhone 7’de kulaklık jakına yer vermeyeceği iddiası, sıklıkla dillendiriliyor. Moto Z ise şimdiden kulaklık jakına veda eden telefonlar arasında yer alıyor. Tüketiciler ise başlatmadıkları bir “standart savaşı”nın ortasında kalmaktan doğal olarak endişe ediyor.

Hali hazırda USB-C sadece bazı dizüstü bilgisayar ve akıllı telefonlarda bulunuyor. Intel USB-C standardını hem çok yönlü hem de mevcut kulaklık jakına göre daha kaliteli bir ses aracı olarak değerlendiren şirketler arasında yer alıyor.

San Francisco’da düzenlenen Intel Geliştirici Forumu’nda konuşan Brad Saunders ve Rahman Ismail, USB-C standardında yıl içinde yapılacak iyileştirmeler hakkında bilgi verdi. Söz konusu iyileştirmelerle birlikte USB-C’nin modern akıllı telefonlar için çok daha uygun bir girişe dönüşeceğini belirten Intel çalışanları, en önemli avantajın ise daha ince telefonlar yapma imkanı olacağını ifade etti. Analog devre ihtiyacının ortadan kalkacağını ve dijital sese geçiş yapılacağını söyleyen Saunders, bunun daha uygun fiyatlara daha gelişmiş ses deneyimi sunmayı mümkün kılacağının da altını çizdi.

Kulaklık jakının ortadan kaybolmasıyla ilgili olarak en büyük endişelerden birisi de güç tüketimi. USB ile telefonlara bağlanan aksesuarların cihazın pilini daha hızlı biçimde tükettiği biliniyor. Ancak yapılacak iyileştirmelerle birlikte bu sorunun ortadan kalkacağı ve pil tüketimine dair farkların minimuma inebileceği belirtildi.

intel usb-cUSB-C’nin video alanında yaratacağı farklar da Intel’in gündemindeydi. Intel, USB-C’nin HDMI portunun yerini alabileceğini bir kez daha hatırlattı. Buna ek olarak, girişin veri transferi konusundaki hızının da akıllı telefonu televizyona bağlayarak video izleme konusunda etkili olabileceği belirtildi.

Intel USB-C standardını daha önce de savunmuştu

Intel daha önce de USB-C standardına olan desteğini açık biçimde göstermişti. Şirket, akıllı telefonlardan 3.5 mm. kulaklık jakının çıkarılmasına yönelik detaylı teklifini geçtiğimiz nisan ayında kamuoyuyla paylaşmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER