Teknoloji

Intel’in 2 Eylül etkinliğinin yıldızı Tiger Lake olacak

Intel kısa bir süre önce 2 Eylül’de “büyük bir duyuru” gerçekleştireceğini açıklamıştı. Ancak şirket bu duyurunun ne olacağı konusunda bilgi vermemişti. İşlemci devinin yatırımcı ilişkileri internet sitesindeki etkinlik takvimi, bu konuya açıklık getiriyor. Buna göre, Intel 2 Eylül’de Tiger Lake CPU’ları için sanal bir etkinlik düzenleyecek.

Bu etkinlikte 10 nm mimarisiyle üretilen 11. nesil Tiger Lake işlemcilerle ilgili daha fazla detay verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Tiger Lake CPU, Xe grafik işlemci birimiyle birlikte gelecek.

Acer daha önce Intel’in yeni işlemcisini taşıyan bilgisayarlar çıkaracağını duyurmuştu. Bu etkinlikte diğer üreticilerin planları konusunda bilgi almak da sürpriz olmayacaktır.

intel tiger lake

Intel, Tiger Lake CPU etkinliğinden önce önemli başka bir duyuru daha yapabilir. Şirketin etkinlik takviminde 13 Ağustos tarihinde “Baş mimarımız Raja Koduri’den duyurular” şeklinde bir not görülüyor. Şirketin bu tarihte ilk ayrıksı grafik işlemci birimi (GPU) DG1 hakkında bilgiler verebileceği belirtiliyor. DG1’in duyurusunu CES 2020’de yapan Intel, çok fazla detay paylaşmamıştı. Eksik kalan detayların önümüzdeki hafta açıklanması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER