Ulaşım

Intel sürücüsüz otomobil teknolojisini Kudüs’te test ediyor

intel surucusuz otomobil
Intel sürücüsüz otomobil teknolojisini İsrail’in Kudüs şehrinde test ediyor.

Intel sürücüsüz otomobil teknolojisinin yol performansını İsrail’in Kudüs şehrinde test ediyor. Testler Intel’in bir süre önce satın aldığı Mobieye tarafından yürütülüyor.

Sürücüsüz otomobil teknolojisini gerçek dünya koşullarında test eden şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu gruba son olarak Intel eklendi. Şirket otonom sürüş teknolojisini İsrail’in Kudüs şehrinde yollarda test etmeye başladı.

Intel’in otonom sürüş teknolojisinin altında şirketin bir süre önce satın aldığı Mobieye’ın imzası bulunuyor. Mobieye da Kudüs’ü merkez olarak kabul ediyor. Ancak sürücüsüz otomobil testleri için merkez olarak Kudüs’ün seçilmesinin altında farklı bir motivasyon yatıyor.

Mobieye CEO’su Amnon Shashua, Kudüs’ün sürücülerinin agresif sürüşleriyle ünlendiğine dikkat çekti. Shashua, bu sürüş tarzı nedeniyle yapay zekânın sınırlarını test etmek için fazla uzağa gitmek zorunda kalmadıklarını belirtti.

Mobieye CEO’su, kaleme aldığı blog yazısıyla otonom sürüş teknolojisini Kudüs’te test etmenin nasıl bir deneyim olduğu hakkında bilgi verdi. Kudüs’teki testler sayesinde otonom sürüş teknolojisinin hızlı karar verebilme yeteneğinin test edildiğini söyleyen Shashua, teknolojinin diğer sürücülere ve dikkatsiz yayalara reaksiyon gösterme konusunda geliştirildiğini belirtti.

İlk test araçları sadece kameraları kullanarak çevrelerinde olup biteni analiz etse de, Mobieye önümüzdeki dönemde radar ve LiDAR sensörlerinden de faydalanmayı planlıyor. Amacını “birden fazla uygulanabilir sisteme sahip olmak” şeklinde tanımlayan Mobieye, bir sistemin devredışı kaldığı noktada diğer sistemin devreye girmesini planlıyor.

Intel sürücüsüz otomobil teknolojisini önümüzdeki aylarda ABD’de test etmeye hazırlanıyor. Şirket, tam otonom sürüş teknolojisini taşıyan otomobillerin ise 2021 itibarıyla yollarda olmasını planlıyor. Reuters’in haberine göre, Mobieye ismi açıklanmayan bir Avrupalı otomobil üreticisine 8 milyon araç için otonom sürüş teknolojisi sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER