Ulaşım

Intel sürücüsüz otomobil deneyimine eğlence ve reklam katacak

intel surucusuz otomobilIntel sürücüsüz otomobil teknolojisinin en önemli altyapı sağlayıcılarından biri olmayı hedefliyor. Şirket, bu deneyimin sadece sürüş altyapısı kısmıyla yetinmeyecek gibi görünüyor. Ünlü film stüdyosu Warner Bros. ile işbirliğine giden Intel, otonom araçlarda kabin içinde çevreleyen deneyimler yaşatmayı amaçlıyor.

Intel gelecekte insanların yola bakmak yerine film izleyeceklerini veya artırılmış gerçeklik ürünleriyle haşır neşir olacağını düşünüyor. Bunun için otomobillerde sunulacak içeriklerin de önemli olduğuna inanan şirket, Warner Bros. ile güçlerini birleştirdi. Bu ortaklık, büyük bir film stüdyosu ve sürücüsüz otomobiller üzerine çalışan büyük bir teknoloji şirketi arasındaki ilk işbirliği olma niteliğini taşıyor.

Bu işbirliği, gelecekte insanların arabalarının içinde de reklam göreceğinin işaretçisi olarak değerlendirilebilir. Hâli hazırda arabayla yolculuk yaparken ya yol kenarında reklam görülüyor, ya da radyoda reklam duyuluyor. Ancak ekranların otomobillerin merkezine yerleşmesi ve sürücüsüz otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte araç içine reklam vermenin de bir trende dönüşmesi muhtemel görünüyor. Bir engelleme yöntemi sunulmadığı takdirde bu reklamların insanları bir hayli rahatsız edeceğini görmek pek zor değil.

Intel otonom araçlarda reklam gösterme konusuna soğuk bakmıyor. Şirketin CEO’su Brian Krzanich, Warner Bros. ile yaptıkları anlaşmayı değerlendirdiği blog yazısında “farklı deneyimler” konusuna da değindi. Warner Bros. ile birlikte insanların otomobilde yolculuk yaparken eğlence içeriklerini nasıl tüketebileceklerini göstereceklerini söyleyen Krzanich, sözlerine şöyle devam etti: “Yolcuların sadece film ve televizyon içerikleriyle yetineceklerini düşünmüyoruz. Aracın kabini içinde sanal ve artırılmış gerçeklik üzerine inşa edilmiş sarmalayıcı deneyimlerin yaşanmasını amaçlıyoruz. Intel tarafından geliştirilen çözümleri ve Warner Bros.’a ait içerikleri bu amaç doğrultusunda birleştireceğiz. Intel olarak yolcuların araç içinde reklam ve diğer keşif seçeneklerinden de yararlanmasını hedefliyoruz.”

Intel sürücüsüz otomobil testlerini üç kıtada sürdürüyor

Intel sürücüsüz otomobil testlerini hâli hazırda 100 araçlık bir filoyla yürütülüyor. Testler ABD, Avrupa ve İsrail’de, kısacası üç kıtaya yayılmış biçimde devam ediyor. Intel, Warner Bros. ile birlikte geliştirdiği artırılmış ve sanal gerçeklik deneyimlerini de test amacıyla filosuna yerleştirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER