Manşetler

Intel Studybook referans tablet tasarımı ortaya çıktı

Intel, Studybook olarak adlandırdığı referans tablet tasarımını ortaya çıkardı. 7 inç’lik bu tablet sağlam bir kasaya sahip, Windows 7 veya Android 3.0 ile yüklü şekilde geliyor. Ayrıca içinde eğitim odaklı çeşitli yazılımlar da bulunuyor. Intel’in aralarında Classmate Convertible adı verilen ve şimdiye kadar dünya çapında 7 milyondan fazla öğrenciye ulaştırılan PC’nin de bulunduğu eğitim serisinin son üyesi olan Intel Studybook tabii ki Atom işlemci barındırıyor.

7 inç’lik, 1024 x 600 çözünürlüklü ekrana sahip olan bu tabletin içinde Atom Z650 işlemci ve 1 GB RAM yer alıyor. Önünde ve arkasında kamera barındıran Intel Studybook’un etrafından microSD ve SIM kart yuvaları, USB 2.0 ve HDMI portları bulunuyor. Plastikten yapılmış bu tablet 544 gr.’lık ağırlığa sahip. Intel, bu tabletin 60-90 cm. yükseklikten düşmelere karşı dayanıklı olduğunun da altını çizdi.

Intel Studyboook’un içinde Kno e-kitap okuyucu uygulaması ve LabCam bilim yazılımları paketinin bulunduğu çeşitli yazılımlar yüklü gelecek. Engadget’ın belirttiğine göre Intel, tasarımlarını kullanan üreticilerin bu cihazı 200$ veya altında bir fiyattan satabileceğine inanıyor. Tabletin tüketicilerle ne zaman buluşacağı henüz belli değil.

İlgili – Engadget
İlgili – Intel

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER