Teknoloji

Intel retina tarzı ekranların 2013’te bilgisayarlara gelmesini bekliyor

Yeni iPad gibi mobil cihazlar yüksek çözünürlüklü ve piksel bakımından yoğun ekranlarla gelmeye başladı, ancak dizüstü ve masaüstü bilgisayar tarafından böyle bir durumdan söz etmek pek mümkün sayılmaz. Intel bu durumun çok yakında değişeceğine inanıyor.

Pekin’de düzenlenen Intel Developer Forum’da şirket 2013’ten itibaren Retina tarzı ekranları daha büyük cihazlarda görmeye başlayacağımızın müjdesini verdi. Bu durumda 11 inç’lik, 2560 x 1440 çözünürlüklü ultrabook’lardan tutun da 21 inç’lik, 3840 x 2160 çözünürlüklü masaüstü bilgisayarlara kadar değişen yelpazede yüksek piksel yoğunluklu ekrana sahip bilgisayarlar görebileceğiz. Aslına bakarsanız, bu ekranların piksel yoğunluklarının iPad ile aynı değere sahip olduğunu söylemek mümkün değil, ancak dizüstü veya masaüstü bilgisayarın ekranına olan uzaklık ele alındığında Retina koşulları sağlanıyor demektir.

Tabii ki, bu durum işletim sistemlerinin de daha yüksek çözünürlüğü desteklemesi anlamına geliyor. En azından Microsoft Windows 8’de bu gereksinimi karşılayacak gibi görünüyor.

İlgili – Liliputing

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER