Ulaşım

Intel ulaşım uygulaması Moovit’i satın aldı

intel moovit

Intel, beklenen duyuruyu yaptı ve İsrail merkezli ulaşım verisi girişimi Moovit için 900 milyon dolar karşılığında anlaşmaya vardığını açıkladı. Yonga sektörünün dev şirketi, böylelikle akıllı ulaşım ve otonom sürüş alanlarındaki yatırımlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Moovit denince pek çok kişinin aklına ilk olarak toplu taşımaya odaklanan “şehir ulaşımı” uygulaması geliyor. Yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan bu uygulama, toplu taşıma verilerinden yararlanıyor ve buna göre rota önerilerinde bulunuyor. Kullanıcı verilerini değerlendiren uygulama, bu sayede resmi olarak kullanılabilecek verilerin olmadığı bölgelerde de rota önerisi sunabiliyor.

Intel’den verilen bilgiye göre; 800 milyon kullanıcısı bulunan Moovit, 102 ülkede 3 bin 100 şehirde hizmet veriyor.

Intel’in açıklamasında, Moovit’in satın alınmasının şirketi “tam teşekküllü bir hareketlilik sağlayıcısı” olmaya bir adım daha yaklaştırdığı da belirtildi. Bu hedef çerçevesinde robot taksi hizmeti sunmayı da planlanan Intel, söz konusu alanda 2030 itibarıyla 160 milyar dolarlık bir fırsat görüldüğünün altını çizdi.

Intel ve Moovit arasındaki ilişkinin geçmişi eskiye dayanıyor. Teknoloji devi, bundan iki yıl önce Moovit’in 50 milyon dolar destek sağladığı turun en büyük yatırımcısı olmuştu. 2012’de İsrail’in Tel Aviv şehrinde kurulan Moovit’te yaklaşık 200 kişi çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER