Teknoloji

Intel MediaTek için çip üretecek

intel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel MediaTek için bazı akıllı cihazlarda kullanılacak çipler üretecek. İki şirket arasındaki iş birliğiyle MediaTek’in ABD ve Avrupa’daki tedarik zincirinin “daha dengeli ve dayanıklı” hâle gelmesi, aynı zamanda üretim kapasitesinin artması hedefleniyor.

Akıllı telefonlar için çip hazırlayan MediaTek’in müşterileri arasında OnePlus ve Samsung gibi markalar bulunuyor. Hâlihazırda MediaTek’in üretiminin büyük kısmını TSMC yürütüyor. Intel’in üreteceği çipler akıllı telefonlardan ziyade endüstriyel bilişimde, medikal cihazlarda ve Nesnelerin İnterneti uygulamalarında kullanılacak.

İki şirket arasındaki iş birliğinin daha önceden başladığını belirtmek gerekiyor. Intel hâlihazırda MediaTek’in 5G veri kartları için de çip üretiyor.

Bu iş birliği, Intel CEO’su Pat Gelsinger’in çip üretimi birimini canlandırma hedefine uygun bir adım niteliği taşıyor. 2021’de Intel Döküm Servisleri’ni (IFS) kuran şirket, yarı iletken pazarında artan ihtiyaçlarından yararlanmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda MediaTek’in Intel için ciddi bir müşteri olduğu söylenebilir. Intel MediaTek öncesinde Qualcomm için de üretim yapacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER