Teknoloji

Intel’den kadınlara özel akıllı saat

intel-mica-040914-1

Intel geçtiğimiz ocak ayında şık tasarımlı bir giyilebilir cihaz üretmek adına tasarımcı Open Ceremony ile çalışacağını açıklamıştı. Bu işbirliğinin ilk meyvesi nihayet ortaya çıktı ve iki şirket Benim Akıllı İletişim Aksesuarım (MICA) adını taşıyan kablosuz bilekliği duyurdu. Bir yüzü alışılagelmiş bir bileklikten farksız gözüken MICA, diğer yüzünde bir akıllı saat taşıyor.

Tasarım bakımından akıllara Samsung Gear S’i getiren cihaz safir cam kaplı kavisli ekranında SMS uyarılarını ve gelen bildirimleri gösterebiliyor. Yine Gear S gibi, 3G bağlantı özelliği barındıran MICA, herhangi bir akıllı telefona muhtaç olmadan fonksiyonlarını yerine getirebiliyor. Intel akıllı saatte kullanılan işletim sistemi veya platform konusunda bir açıklamada bulunmazken, uygulamalar için çok sayıda yazılımcıyla birlikte çalışacağını ve önümüzdeki ay daha kapsamlı bilgi vereceğini belirtti.

intel-mica-040914-2

MICA’yı “kadınlara özel” bir cihaz olarak tanımlayan Intel, bu kimliği cihazda kullandığı materyallerle de vurguluyor. Bilezikteki elektronik bileşenleri yılan derisi ve kıymetli taşlar tamamlıyor. MICA siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle 2014 sona ermeden Barneys ve Open Ceremony mağazalarında satışa sunulacak. Intel MICA’nın fiyatını açıklamasa da, akıllı saati 1000 doların altında bir fiyat karşılığında satacağının sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER