Teknoloji

Intel’in gizemli işlemcisi Japonya’da açık artırmaya çıktı

intel Core i9-9900T
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel kısa süre önce Coffee Lake Refresh işlemci serisini kısa süre önce entegre grafik işlemcisi bulunmayan F serisi yongalarla yenilemişti. Şirketin düşük güç tüketen işlemcilere yönelik planları bununla sınırlı değil gibi görünüyor. Intel Core i9-9900T adını taşıyan ve henüz resmi duyurusu yapılmayan bir işlemci, Japonya’da çevrimiçi ortamda açık artırmaya çıktı.

Söz konusu işlemci, 95W Intel Core i9-9900K’nın 35W güç tüketen versiyonu gibi görünüyor. Açık artırma sayfasında verilen bilgiye göre, Core i9-9900T orijinal versiyondaki gibi sekiz çekirdekli bir mimariye sahip. Ancak bu işlemcinin saat hızlarının daha düşük olduğu belirtiliyor. Orijinal Intel Core i9-9900K’nin 3.6 GHz olan baz hızı 5.0 GHz’ye kadar çıkabiliyor. 9900T’de ise hızın 1.7 GHz ila 3.8 GHz arasında değiştiği söyleniyor.

Intel’in mevcut yongalarının daha düşük versiyonlarını geliştirmesi şaşırtıcı görünmüyor. Ancak Core i9 serisi işlemcilerin T versiyonlarının geliştirilmesinin sürpriz bir tercih olduğu söylenebilir. T versiyon işlemciler genellikle hepsi bir arada ve minyatür sistemlerde kullanılıyor. Intel Core i9-9900T ve türevi işlemcilerle Core i9 işlemcili cihazlarda rastlanan aşırı ısınma sorununun bertaraf edilmek istenmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER