Teknoloji

Intel’den Avrupa’da üretim için büyük yatırım

intel almanya

Intel Avrupa’daki üretimini artırmak için büyük bir yatırım paketi açıkladı. 17 milyar avro harcayarak Almanya’ya son teknoloji bir fabrika inşa edecek olan şirket, İrlanda’daki mevcut fabrikasının kapasitesini artırmak ve fabrikayı modernleştirmek için de 12 milyar dolar kaynak ayırdı.

Intel’in Avrupa’daki yatırımları bunlarla sınırlı kalmıyor. Fransa’da bir Ar-Ge ve tasarım merkezi inşa edecek olan şirket; İrlanda, İspanya, İtalya ve Polonya’da üretim, döküm hizmetleri ve araştırma tesisleri için de yatırım yapmayı planlıyor. İlk etapta Avrupa’daki üretim ve Ar-Ge çalışmaları için 33 milyar avro harcayacak olan şirket, 10 yıllık dönem için 80 milyar avro yatırım planlıyor.

Almanya’daki üretim tesisi Magdeburg’da inşa edilecek. İki parçalı tesisin ilk parçasının inşaatı 2023’te başlayacak. Üretimin başlangıcı içinse 2027 işaret ediliyor. Burada Intel’in yeni dönem ürünleri üretilecek. Fabrikada Intel’in müşterisi olan başka şirketler için de üretim yapılacak.

Intel’den verilen bilgiye göre, fabrikanın inşaat sürecinde 7 bin kişiye istihdam sağlanacak. İnşaatın tamamlanmasından ve üretimin başlamasının ardından fabrikada yaklaşık 3 bin kişinin çalışması öngörülüyor.

Intel, İrlanda’daki fabrikasında da üretim kapasitesini ikiye katlamayı planlıyor. Şirket Node 4 üretimini de yatırımlarının ardından Avrupa’ya taşıyacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER