Teknoloji

Intel Atom E serisi işlemcileri için özelleştirilmiş bir Android Gingerbread sürümü istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel, Atom E serisi işlemcilerini barındıracak Android tabanlı tablet ve diğer cihazları üretmek isteyen üçüncü parti şirketler için Android Gingerbread’in özel bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Bu özelleştirilmiş versiyonun diğer Atom işlemcileri de destekleyeceği dile getiriliyor.

Android tabletlerin popülaritesi ve Intel’in mobil arenada diğer oyuncuların arkasında kaldığı düşünüldüğünde bu mantıklı bir hareket gibi görünüyor. Intel işlemcilerin mobil alanda popülerlik kazanamamasının en büyük sebebi olarak piyasada bulunan diğer işlemcilere göre daha fazla güç harcaması, bu da Intel işlemcili cihazların daha az pil ömrüne sahip olmasına yol açıyor.

Intel’in özelleştirilmiş bir Android Gingerbread sürümü istediğine dair kanıt ise aşağıda bulacağınız videoda yatıyor. Özelleştirilmiş bir Gingerbread sürümü Atome E serisi işlemcilerin batarya ömrünün optimize edilmesi açısından avantaj sunabilir. Ancak sadece işletim sistemini uygun hâle getirmek Atom işlemcili cihazların pil ömrünü rakip yonga platformlarını barındıran cihazların pil ömrünün seviyesine çıkarabilir mi?

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER