Teknoloji

Intel’den akıllı saatler için anti-virüs yazılımı

intel çip
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel-logo-080714

Mobil dünyadaki kapsama alanını genişletmeye çalışan Intel, yeni işlemcilerinin yanı sıra farklı bir girişimle bu yöndeki çabalarını çeşitlendiriyor. Akıllı saatler için bir anti-virüs yazılımı geliştiren şirket, McAfee Mobil Güvenlik setini LG’nin yeni akıllı saati Watch Urbane LTE ile birlikte sunuyor.

Intel’in akıllı saatler için anti-virüs yazılımı geliştirmesi pek çok kişiyi şaşırtırken, Intel CEO’su Brian Krzanich’in açıklamaları şirketin de biraz şaşkın olduğunu gösteriyor. Krzanich kendisine akıllı saatlerin neden bir anti-virüs yazılımına ihtiyaç duyacağının sorulması üzerine akıllı saatleri klimalarla karşılaştırdı.

Krzanich saatin kalp atış hızı verilerini toplayan basit bir cihaz olarak algılanabileceğini, ancak bazı insanların kişisel verilerine de önem verebileceğini belirtti. Çeşitli ürünlerdeki güvenlik açıklarını değerlendiren Krzanich, bazen güvenlik açıklarının klimalar gibi jenerik cihazlardan kaynaklanabileceğini ifade etti. ABD’nin ünlü perakende zincirlerinden Target’ta yaşanan güvenlik açığına gönderme yapan Intel CEO’su, ağa bağlanan tüm cihazların belli bir noktadan sonra korumaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER