Manşetler

Intel akıllı gözlük üretme planını rafa kaldırdı

intel akilli gozluk
Görsel: The Verge

Intel akıllı gözlük projesini geçtiğimiz şubat ayında gözler önüne çıkarmıştı. Şirket Vaunt adını taşıyan gözlüğün geleceği konusunda umutlu olduğunu da yaptığı açıklamalarla göstermişti. Ancak Intel’in bu umutlarının ömrü fazla uzun olmadı.

The Information’da yer alan habere göre, şirket Vaunt’u geliştirme çalışmalarını da yürüten Yeni Cihazlar Grubu’nu kapatma kararı aldı. Intel yaptığı bir açıklamayla bu haberi doğrularken, karara gerekçe olarak “pazar dinamiklerinden kaynaklanan yatırım eksikliğini” gösterdi. Intel’in Yeni Cihazlar Grubu’ndaki çoğunluk hissesini satmaya planladığına dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. 350 çalışanı bulunan birime yaklaşık 200 milyon dolar değer biçilmişti.

Google Glass’ın başarısızlığa uğramasına yol açan faktörlerden kaçınmak için ciddi bir çaba sarfeden Intel, Vaunt’un sıradan görünen çerçevesine elektronik parçaları ve retinal lazer projektörü monte etmeyi başarmıştı. Düşük güç tüketen projektör, görüntüyü gözlüğü takan kişinin görüş açısının sağ alt köşesine kırmızı ve monokrom olarak 400 x 150 piksel çözünürlüğüyle yansıtıyor.

Intel’in Vaunt’un projektörünü tasarlarken kullanıcıları rahatsız etmeyecek bir deneyim üzerine odaklandığı da belirtilen noktalardan biri olmuştu. Vaunt’un kullanıcılara bilgileri sadece projektörün doğrultusuna bakarken göstereceği belirtilmişti. Bu durum yoğun bilgi aktarımını sınırlayan bir faktör olarak nitelense de, kullanıcıların basit bildirimleri, navigasyon bilgilerini ve kısa mesajları görmesine engel teşkil etmiyor.

Intel akıllı gözlük planlarını rafa kaldırarak akıllı gözlük pazarının kısa vadeli geleceğinde de bir belirsizlik oluşturmuş gibi görünüyor. Kısa süre içince Vaunt kadar sağlam bir seçeneğin ortaya çıkmasına pek ihtimal verilmiyor. Ancak Amazon ve Apple gibi şirketlerin de akıllı gözlükler üzerinde çalıştığını ve ortaya dikkat çekici seçenekler sürebileceklerini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER