Teknoloji

Intel’in şirket içi verileri internete sızdı

intel çip

Intel’in toplam boyutu 20 GB’ı aşan şirket içi verileri dosya paylaşım platformu Mega’ya yüklendi. ZDNet’te yer alan habere göre, Intel söz konusu dosyaların nasıl sızdığını bulmak için mesai harcıyor.

Till Kottmann isimli İsviçreli bir yazılım mühendisi tarafından paylaşılan belgelerin büyük kısmının “gizli” olarak sınıflandırıldığı belirtildi. Kottmann, belgeleri kendisine Intel’in sistemlerine mayıs ayında sızan bir kişi tarafından verildiğini de dile getirdi. İsviçreli yazılım mühendisi daha önce de başka büyük teknoloji şirketlerinin internete sızan verilerini paylaşmıştı.

Sızan verileri inceleyen ZDNet, dosyalar arasında farklı işlemcilere ait tasarım bilgilerinin ve kaynak kodlarının bulunduğunu belirtti. Bunlar arasında BIOS referans kodlarının, Kaby Lake örnek kodlarının ve yeni nesil Tiger Lake işlemcilerin şemalarının, araçlarının ve yazılımlarının da yer aldığı ifade edildi. Sızan veriler arasında Intel’in çalışanlarına veya müşterilerine ait hassas bilgilerin bulunmadığı açıklandı.

Kottmann’ın kaynağı, Intel’in Akami CDN üzerinde bulunan ve yeterince korunmayan bir sunucusu üzerinden verilere ulaştığını iddia ediyor. Ancak Intel’den gelen açıklamalarda farklı bir iddia söz konusu.

Intel tarafından ZDNet’e yapılan açıklamada, şirketin sunucu saldırısına ihtimal vermediği belirtildi. İşlemci devi, dosyaların Kaynak ve Tasarım Merkezi’ne erişimi bulunan bir kişi tarafından sızdırılmış olabileceğini düşünüyor. Bir web portalı olan bu merkez üzerinden Intel’in iş ortaklarının kamuya açık olmayan teknik belgelere ulaşması sağlanıyor. Intel’den yapılan açıklamada konunun inceleme altında olduğu ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER