Teknoloji

Microsoft TikTok’un tamamını satın almayı değerlendiriyor

tiktok algoritma

Microsoft, ABD Başkanı Donald Trump’ın da teşvikiyle TikTok için ByteDance ile görüşmeler yürütüyor. Bu görüşmelerde TikTok’un ABD başta olmak üzere dört ülkedeki operasyonlarının satın alınmasına odaklanıldığı söylense de, sızıntılar farklı ihtimalleri de işaret ediyor.

The Financial Times’ın haberine göre; Microsoft, TikTok’un tamamını almanın yollarını arıyor. Yazılım devinin bu “genişletilmiş ilgisinin” ne kadar ciddi olduğu bilinmezken, bu konudaki görüşmelerin de henüz giriş aşamasında olduğu belirtiliyor. Business Insider sitesine konuşan bir kaynak ise The Financial Times’ın iddiasını “tamamen gerçek dışı” olarak tanımladı. Her iki haberin de isimsiz kaynaklara dayandırılması kafaları biraz daha karıştırırken, Microsoft da konuyla ilgili olarak açıklama yapmış değil.

Microsoft kısa bir süre önce TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını satın almak için görüşmeler yürüttüğünü doğrulamıştı. Bu karışık satın almanın TikTok’un uygulama ve operasyonlarının bölünmesine neden olabileceği ve bunun da Microsoft’un yatırımının güvenilirliğini sarsabileceği belirtiliyor. TikTok’un Çin dışındaki küresel operasyonlarını satın almanın yazılım devine TikTok’u desteklemek adına daha güçlü bir pozisyon sağlayacağı düşünülüyor.

Taraflar arasındaki görüşmelerin henüz olgunlaşmadığını tahmin etmek zor değil. ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta uygulamayı ülkede yasaklayacağını açıklamış; ancak daha sonra 15 Eylül’e kadar süre vermiş ve uygulamanın bir Amerikan şirketine satılmasını istediğini belirtmişti.

The Financial Times’ın haberine göre; Microsoft, TikTok satın almasının ardından uygulamayı ByteDance’den tamamen ayırmak ve Amerikan hükümetinin güvenlik endişelerini ortadan kaldırmak için kendisine bir yıl süre tanınmasını istiyor. Ancak The Financial Times’a konuşan bir kaynak, TikTok ile ByteDance’i birbirinden ayırmanın sekiz yılı bulabileceğini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER